“CINEMA IN AER LIBER”, in Parcul “Alexandru Ioan Cuza” din Sectorul 3

Parcul “Alexandru Ioan Cuza” din Sectorul 3 va gazdui pe Insula Pensionarilor, in perioada 3 august – 14 septembrie, cea de-a treia editie a evenimentului “CINEMA IN AER LIBER”, in cadrul careia vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene si de autor ale momentului, precum si o selectie de filme clasice indragite si apreciate de publicul cinefil.

In cadrul manifestarii, publicul cinefil va putea viziona 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internationale de prestigiu, precum si proiectii clasice. Timp de sase saptamani, in fiecare seara de marti pana duminica, incepand cu ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizand cel mai performant echipament de proiecție in aer liber din Romania. Dintrea acestea, cinci filme vor putea fi urmarite in premiera nationala: “Kon-Tiki”, “Adancul”, “Colivia aurita”, “Puzzle chinezesc” si “Nono, o aventura in zig zag”.

Citeste si: Proiectii de FILME INEDITE la “CineParK”, in Parcul Herastrau

Ineditul celei de-a treia editii de “CINEMA IN AER LIBER” il reprezinta proiectiile clasice readuse in atentia publicului: trilogia “Nasul”, “Star Trek”, “The Truman Show”, “Inima neinfricata”, “E.T Extraterestul”, “Scarface”, “Parfum de femeie”, “Lista lui Schindler”, “In numele tatalui” si “Gladiatorul”.

Evenimentul “CINEMA IN AER LIBER” este parte a proiectului “Caravana Metropolis” si s-a desfasurat pentru prima data in Sectorul 3 in anul 2012. De-a lungul celor doua editii, proiectiile au adunat in jurul celui mai mare ecran gonflabil 45.000 de persoane.

Deschiderea efenimentului va avea loc duminica printr-un concert al trupei de world music Imam Baildi din Grecia, organizat de Primaria Sectorului 3. Concertul va avea loc de la ora 20.00 in parcul Alexandru Ioan Cuza – Insula Pensionarilor. In deschiderea concertului, bucurestenii vor putea asculta piese interpretate de trupa Bosquito.

Citeste si: CARAVA METROPOLIS revine in aceasta vara, in Bucuresti si alte noua orase din tara

Fondata in 2005, Imam Baildi, care concerteaza pentru prima data in tara noastra, va oferi publicului un show de saxofon balcanic, trompeta, solo-uri de cimpoi si riff-uri de chitara. In aceasta formula trupa a fost cunoscuta in intreaga Europa pentru reinventarea muzicii grecești și integrarea ei in rândul cerințelor muzicale actuale. Bucurestenii se vor bucura asadar de acorduri traditionale grecesti de bouzouki, dar si de ritmuri latino, jazz si blues.