CINEMATOGRAFELE FAVORIT si GIULESTI revin in PATRIMONIUL SECTORULUI 6

Cele doua foste cinematografe, FAVORIT si GIULESTI, revin in PATRIMONIUL SECTORULUI 6 dupa mai multi ani de eforturi ale Primarului RARES MANESCU, sustinute de Grupul “INITIATIVA FAVORIT”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6.

Comunicatul integral al Primariei Sectorului 6 in cele ce urmeaza:

”Astazi, 5 august, reprezentantii Primariei Sectorului 6, impreuna cu delegatii Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor RomaniaFilm au facut o vizita la cele doua locatii, dupa care au semnat PROTOCOALELE DE PREDARE-PRIMIRE.

Semnarea protocoalelor reprezinta finalizarea cu succes a demersului initiat de Primarul Rares Manescu inca din 2012, prin cererile oficiale de preluare in patrimoniul Sectorului 6 a fostelor cinematografe Favorit si Giulesti, solicitari adresate RADEF – RomaniaFilm. Documentele semnate astazi consfintesc aplicarea legii in vigoare, care atribuia aceste doua obiective de interes local COMUNITATII SECTORULUI 6.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU stie care vor fi CONTRACANDIDATII in lupta pentru PRIMARIA SECTORULUI 6

Odata cu finalizarea acestor ultime proceduri legale, devine posibila CONTINUAREA PROIECTULUI DE REAMENAJARE a fostului CINEMATOGRAF FAVORIT, prin transformarea acestuia intr-un CENTRU CULTURAL MULTIFUNCTIONAL. Acest proiect a fost bugetat inca din anul 2013 de catre administratia publica locala, la initiativa primarului Rares Manescu. Istoria proiectului precum si toate etapele care vor urma sunt prezentate, dezbatute si actualizate permanent pe site-ul dedicat acestuia.
Fostul CINEMATOGRAF GIULESTI va fi si el reintrodus in circuitul cultural si redat comunitatii locale care are atat de mare nevoie de spatii de acest fel, usor accesibile si adaptate nevoilor zonei.

Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, isi exprima recunostinta si aprecierea pentru actiunile reprezentantilor GRUPULUI ”INITIATIVA FAVORIT”, care au fost la fel de activi astazi, la incheierea cu succes a demersului de preluare, precum au fost in tot acest timp, chiar si atunci cand proiectul de reamenajare a fostului Cinematograf Favorit intr-un spatiu cultural multifunctional era doar un vis.”

Sursa foto: primarie6/ In Foto Cinematograful Favorit in aunl 1977