Cinematograful “GLORIA” a intrat in administrarea PRIMARIA SECTORULUI 3

ROBERT NEGOITA, primarul Sectorului 3, si RADU CARANFIL, membru in Consiliul de Administratie RADEF “Romania Film”, au semnat joi, in prezenta lui Bogdan Stanoevici, secretar de stat in Ministerul Culturii, un protocol de preluare in administrarea Primariei Sectorului 3 a Cinematografului “Gloria”.

“Ne-am dorit foarte mult sa preluam acest edificiu cultural. Vreau sa multumesc Ministerului Culturii ca s-a implicat in aceasta problema, cu toate greutatile intampinate. Profit de aceasta ocazie sa adresez de acum oaspetilor nostri o invitatie pentru toamna acestui an, la ceremonia de taiere a panglicii unuia dintre cele mai moderne centre culturale din tara. Zona Cinematografului «Gloria» este in prezent un focar de infectie. Era absolut nevoie sa se faca ceva. La noul centru ce urmeaza a fi dezvoltat pe terenul actualului Cinematograf «Gloria» se vor viziona piese de teatru, filme de calitate, vor avea loc spectacole si evenimente educationale, culturale in general. Sper sa continuam colaborarea cu Ministerul Culturii si dupa preluarea Cinematografului «Gloria», pentru a lansa impreuna cat mai multe proiecte pentru locuitorii Sectorului 3”, a declarat Robert Sorin Negoita.

La randul sau, Bogdan Stanoevici, secretar de stat in Ministerul Culturii, a spus: “De multi ani, ceea ce se intampla la RADEF «Romania Film» sfida legea. Domnul primar Robert Sorin Negoita a facut toate demersurile de preluare a cinematografului, insa legea nu era aplicata. Din cauza ilegalitatilor si a gestiunii catastrofale a fostei conduceri RADEF, multe dintre structurile cinematografelor au intrat in paragina sau au fost vandute. Noul Consiliu de Administrare RADEF a adus lucrurile pe fagasul normal. Speram ca aceasta initiativa va deveni un exemplu de urmat, in care autoritatile locale si ministerul de resort lucreaza pentru a gasi cea mai buna solutie. Este o reusita notabila pentru domnul primar, ii multumim pentru insistenta cu care si-a sustinut cauza, iar noi la Ministerul Culturii am facut tot posibilul ca legea sa fie respectata si populatia sa beneficieze de cultura”.

Obiectul acestui protocol il constituie predarea Cinematografului “Gloria” din domeniul privat al statului si administrarea RADEF “Romania Film” in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3. Bunurile mobile inscrise in inventarul Cinematografului “Gloria” la data semnarii acestui protocol trec in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3.

Protocolul a fost incheiat in conformitate cu art. 2 din Legea 303/2008 privind aprobarea OUG nr. 7/2008 pentru modificarea si completarea OG nr. 39/2005 privind cinematografia, precum si pentru modificarea Legii nr. 328/2006 pentru aprobarea OG nr. 39/2005.

Protocolul a fost incheiat intre RADEF “Romania Film” si Consiliul Local al Sectorului 3, reprezentat de Robert Sorin Negoita.

Sursa foto www.artline.ro