“CineSoc”, la Sala ArCuB

Iubitorii de film sunt asteptati pe 15 aprilie, incepand cu ora 19.00, la Sala ArCuB, la cea de-a treia editie a “CineSoc”, au anuntat luni printr-un comunicat reprezentantii Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti “ArCuB”.

Evenimentul “CineSoc” isi propune sa transforme lunar sala de spectacole din strada Batiste nr. 14 intr-o sala de proiectie cinematografica. Programul urmareste sa devina o alternativa la filmul de mall si, in acelasi timp, o completare a ofertei existente deja in salile independente din centrul Bucurestiului.

Selectia nu tine cont de varsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea in comun caracterul provocator al subiectelor abordate.

Citeste si: BUCURESTIULUI si-a lansat CANDIDATURA la titlul de CAPITALA EUROPEANA A CULTURII 2021

In luna aprilie, accentul se muta pe cinematografia oriental. Astfel, filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o drama cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordata: marginalizarea si efectele acesteia. 

“Harmony Lessons este o poveste a razbunarii: Aslan (Timur Aidarbekov), un adolescent inteligent si singuratic din zona rurala a Kazakhstan-ului, este batjocorit in timpul unui control medical de rutina de Bolat (Aslan Anarbayev), liderul delincventilor din scoala. Incidentul il transforma pe Aslan intr-un proscris si ii activeaza personalitatea vindicatica, acesta planuind uciderea lui Bolat. Filmul este castigatorul Ursului de Argint pentru cea mai buna imagine (Aziz Zhambakiyev) in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (2013)”, se spune in comunicat.

Citeste si: Peste 30 de TRUPE sunt invitate la Festivalul International de TEATRU DE STRADA

Filmele sunt proiectate in versiune originala, cu subtitrare in romana.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de bilete a ArCuB din strada Batiste nr. 14. Pretul unui bilet este de 10 lei.

Sursa foto: screendaily.com