Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia. Ce declară autoritățile

Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia și scoasă de la vânzare în urma unei decizii luate de ministerul italian al Sănătății. Lotul retras de la comercializare nu avea tipărit pe ambalaj informațiile complete în limba italiană.

„În urma verificărilor derulate prin partenerii noștri comerciali din Italia, am constatat că produsele ROM la care face referire presa italiană nu sunt dintre loturile de produse exportate de către Kandia Dulce pentru comercializare în Italia”, au transmis reprezentanții companiei.

„Kandia Dulce exportă produsele dulci îndrăgite de români, pe teritoriul Italiei, prin doi parteneri comerciali care distribuie aceste produse în nume propriu pe piață italiană. Toate produsele noastre destinate piețelor de export, inclusiv Italiei, sunt etichetate corespunzător cu informații complete despre produs.

În urma verificărilor derulate prin partenerii noștri comerciali din Italia, am constatat că produsele ROM la care face referire presa italiană nu sunt dintre loturile de produse exportate de către Kandia Dulce pentru comercializare în Italia.

Este posibil ca aceste produse să fi fost achiziționate de diverși operatori comerciali italieni de pe piața din România și nu implică Kandia Dulce în niciun fel. Operatorii comerciali care pun pe piață produse achiziționate în mod independent au obligația etichetării corespunzătoare a acestora. Vă garantăm că toate produsele ROM sunt produse sigure, de cea mai bună calitate și sunt îndrăgite de românii din întreaga lume”, se arată în comunicatul de presă remis de Kandia.

Sursa foto: realitatea