CIOLOS a dezvaluit de ce il cheama si JULIEN! Reactia IRONICA a lui PONTA

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat, marţi seara, la Radio Romania Actualitati, ca cel de-al doilea prenume al sau, Julien, a fost inspirat dupa personajul din cartea “Rosu si negru”, de Stendhal, mama sa insistand chiar sa fie primul prenume al sau, in timp ce tatal sau a avut ”o idee fixa cu Dacian”, informeaza Mediafax.

“Pur si simplu, – ceea ce mi-a spus mama – ca dupa ce a nascut si discuta cu tata prenumele pe care sa mi-l dea, tata avea o idee fixa cu Dacian. Auzise acest prenume si voia neaparat sa fie al meu. Mama a propus Julien pentru ca in perioada sarcinii, stand mai mult acasa, mi-a spus ca a citit <>, cu Julien Sorel. Era perioada cand era destul de dificil sa faci rost de o carte buna. Facuse rost de o carte buna si a citit Rosu si negru, de Stendhal si a marcat-o personajul Julien Sorel si a propus Julien, a declarat premierul, noteaza Mediafax.

El a mai spus ca mama sa ar fi insistat chiar ca Julien sa fie primul sau prenume. “Cum tata a fost cel care s-a dus la starea civila sa declare nasterea, a pus Dacian”, a adaugat premierul la RRA.

Reactia ironica a lui Victor Ponta: Julien ajunge la inchisoare

“Domnul Julien Ciolos ne-a marturisit ca este foarte mandru de numele sau frantuzesc pentru ca a fost inspirat de JULIEN SOREL – personajul principal din romanul lui Stendhal “Rosu si Negru”! Pentru ca si mama mea m-a pus ( si bine a facut) sa citesc literatura universala (si pentru ca am memoria buna) am mers sa verific daca ce imi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potriveste lui Julien Ciolos – si am constatat ca da, chiar foarte tare !

Aveti mai jos ce spune Wikipedia: “incercarile unui tanar de a-si depasi conditia sociala printr-o combinatie de talent, munca, deceptie si ipocrizie, doar pentru a se trezi tradat de propria pasiune”

Pentru ca tinerii “frumosi si liberi” sau militantii PNL-isti sigur nu gasesc romanul lui Stendhal pe Facebook si nici nu il pot citi pe Hotnews le spun eu finalul – Julien ajunge la inchisoare (ca aveau si pe atunci in Franta tot un fel de DNA la fel de “atent” la drepturile omului!!). Ma rog – paralela facuta de Dl Julien Ciolos nu pare prea inspirata – acum insa se putea mai rau – daca citea mama sa “Fratii Jderi” sau ( Doamne Fereste) “Fratii Karamazov” cum il strigam pe Premierul nostru cel emanat din flacarile de la “Colectiv”?!?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Sursa foto: adevarul