CIOLOS: Alegerile din toamna trebuie sa fie un exemplu de BUNA ORGANIZARE

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat, joi, la intalnirea cu diaspora romaneasca din Germania, ca Guvernul doreste ca alegerile din toamna sa fie un exemplu de buna organizare, in conditiile in care se aplica pentru prima data legea votului prin corespondenta, informeaza Agerpres. 

“Acest an pe care acest guvern si l-a asumat este un an electoral, un an complicat (…) pentru ca stim cat de important este de a asigura alegeri, nu doar alegeri transparente, oneste, dar si alegeri organizate bine, in asa fel incat cu totii sa poata sa isi asume rolul de cetatean. Aici vreau sa va asigur ca vom depune toate eforturile — si legatura cu dumneavoastra va fi foarte importanta pentru a invata din experienta trecutului — mai mult sau mai putin buna — pentru a ne asigura ca alegerile pe care le vom organiza in toamna, la care veti participa si dumneavoastra, sa poata sa fie un exemplu cum sunt organizate alegerile, chiar daca va fi pentru prima data cand vom aplica si legea votului prin corespondenta si, ca orice inceput, pot sa fie dificultati, dar impreuna vom incerca sa ne pregatim in asa fel incat sa va putem da posibilitatea tuturor si dumneavoastra sa beneficiati de aceste noi oportunitati”, a afirmat premierul.

CITESTE SI: CIOLOS: Am decis sa imi pastrez independenta politica si sa nu candidez la alegerile din 2016

CIOLOS le-a multumit celor prezenti la ambasada Romaniei din Berlin pentru felul in care este perceputa comunitatea romaneasca in Germania.

“Faptul ca am reusit sa organizez aceasta vizita atat de repede se datoreaza si faptului ca pentru lideri germani Romania inseamna, intr-o foarte mare masura, comportamentul dumneavoastra aici si prezenta dumneavoastra aici si modul cum dumneavoastra sunteti apreciati si cum reprezentati, intr-un anumit fel, ceea ce inseamna Romania. Mi-as dori sa avem acelasi fel de comunitate si aceeasi apreciere si in toate celelalte state membre pentru ca atunci cu siguranta Romania ar fi vazuta si perceputa altfel de-a lungul si de-a latul Uniunii Europene”, a afirmat prim ministrul.

CITESTE SI: Ce au spus MERKEL si CIOLOS despre ADERAREA ROMANIEI la SPATIUL SCHENGEN

Dupa ce si-a incheiat discursul oficial, DACIAN CIOLOS a ramas circa o ora cu romanii prezenti la intalnire pentru discutii informale si fotografii.

 Sursa foto: caleaeuropeana