CIOLOS: Am primit cu incredere cresterea bugetului SUA destinat INITIATIVEI pentru REASIGURAREA EUROPEANA

Premierul DACIAN CIOLOS spune ca a primit “cu incredere” anuntul Statelor Unite ale Americii privind CRESTEREA BUGETULUI destinat Initiativei pentru Reasigurarea Europeana.

“Am primit cu incredere anuntul SUA legat de cresterea de patru ori a bugetului destinat Initiativei pentru Reasigurarea Europeana (European Reassurance Initiative/ ERI) pentru anul 2016. Aceasta decizie subliniaza angajamentul puternic al SUA pentru securitatea europeana si vine in intampinarea obiectivelor comune pe care le avem in ceea ce priveste securitatea regionala si a tarii noastre”, se arata intr-o declaratie a premierului remisa joi Agerpres.

Ciolos reaminteste angajamentul politic de a atinge, anul viitor, 2% din PIB pentru cheltuielile de securitate, pentru a raspunde adecvat “provocarilor actuale si viitoare”.

“Parteneriatul nostru strategic ofera cadrul necesar pentru dezvoltarea acestei relatii. Sunt convins ca pasii pe care ii facem impreuna sunt in directiile pe care le-au subliniat toate strategiile noastre de securitate din ultimii ani si au o larga sustinere in societate. Avem un angajament politic de a atinge anul viitor 2% din PIB pentru cheltuielile de securitate si vrem sa aratam ca si prin aceasta decizie intelegem sa raspundem adecvat provocarilor actuale si viitoare”, precizeaza prim-ministrul.

CITESTE SI: MAE SALUTA DECIZIA SUA DE A MARI DE PATRU ORI BUGETUL PENTRU APARAREA EUROPEI

Sursa foto: romaniatv