CIOLOS anunta ca daca NU se strang cele 6 milioane de euro, statul RENUNTA la CUMINTENIA PAMANTULUI

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat ca lansarea subscriptiei publice pentru cumpararea Cuminteniei Pamantului reprezinta un parteneriat intre stat si societate, iar daca nu se vor strange cele 6 milioane de euro necesare inseamna ca statul si poporul renunta la aceasta opera.

”Faptul ca lansam aceasta subscriptie publica este pentru ca am vrea sa ne-o asumam impreuna – statul si societatea. Daca nu se aduna suma inseamna ca impreuna am decis sa renuntam la aceasta opera”, a subliniat DACIAN CIOLOS la Pro Tv.

El a raspuns si acuzatiilor potrivit carora romanii sunt chemati sa cotizeze la achizitionarea de opere, dar statul nu recupereaza banii de la cei condamnati pentru fapte de coruptie, cum este cazul Microsoft.

CITESTE SI: “CUMINTENIA PAMANTULUI”, opera lui CONSTANTIN BRANCUSI, ramane in ROMANIA

”Haideti sa fim clari si directi: si suma de cinci milioane de euro tot banii cetatenilor sunt, iar cei 6 milioane de euro care ar veni in plus tot de la cetateni vin. Cred ca e important acest mesaj ca este o achizitie asumata de statul roman si de poporul roman. Nu e vorba de o piatra acolo, ci o opera de arta-cheie in viata artistica a lui Brancusi. E un unicat”, a sustinut premierul.

CITESTE SI: Sculptura lui Brancusi, CUMINTENIA PAMANTULUI, ramane statului roman. Proprietarii sculpturii au acceptat oferta Guvernului

El a precizat ca Brancusi a lucrat opere in mai multe versiuni, dar nu si in cazul Cuminteniei Pamantului.

”Are o valoare aparte, o valoare simbolica. Ea (opera – n.r.) oricum ramane in tara, pentru ca, fiind patrimoniu national, nu poate sa iasa, dar cred ca una e sa fie la dispozitia statului si sa fie pusa intr-un muzeu fara alte discutii si alta e sa intre in sectorul privat”, a conchis DACIAN CIOLOS.

 Sursa foto: gandul