CIOLOS: CONSTRUCTIA BUGETARA s-a derulat sub un set de CONSTRANGERI impuse de legislatia adoptata de Parlament in 2015

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat miercuri ca BUGETUL pe 2016 a fost construit avand in vedere un set de CONSTRANGERI impuse de LEGISLATIA ADOPTATA DE PARLAMENT, care a determinat o crestere a cheltuielilor cu circa 12,6 miliarde de lei.

“Aceasta constructie bugetara s-a derulat sub un set de constrangeri care au fost impuse de legislatia adoptata de Parlament in cursul anului 2015, legislatie care a dus la o majorare a cheltuielilor bugetare cu circa 12,6 miliarde de lei. Au existat in aceste zile tot felul de opinii legate de modul in care Guvernul ar fi trebuit sa abordeze sau nu aceasta legislatie, aceste decizii care au un impact bugetar semnificativ, opinii cum ca Guvernul ar fi fost timorat sau ca a dat dovada de lasitate prin faptul ca nu a decis sa respinga anumite propuneri, eventual sa le respinga prin ordonanta de urgenta. (…) Guvernul a decis sa respecte aceasta legislatie adoptata de Parlament si sa dam dovada mai degraba de curaj asumandu-ne intelepciunea de a cauta solutii pentru a aplica acest buget”, a afirmat prim-ministrul, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

CITESTE SI: GUVERNUL A ADOPTAT PROIECTUL DE BUGET PENTRU 2016. UPDATE

Potrivit lui Ciolos, pe parcursul anului viitor, Guvernul va crea premisele incadrarii pe termen mediu in limitele agreate de deficit structural.

“In ceea ce priveste obiectivul bugetar pe termen mediu sau MTO (…), aici Guvernul este hotarat ca pe parcursul anului 2016 sa creeze premisele pentru o realiniere a deficitului structural la aceste tinte, astfel incat, pe termen mediu — pentru ca acest obiectiv bugetar este calculat pe termen mediu — sa ne incadram in limitele agreate de 1% deficit structural. Aceeasi abordare o au si alte cateva state membre ale UE care au ca obiectiv respectarea pe termen mediu a acestui principiu, dar, in acelasi timp, sa isi stimuleze si economia”, a explicat prim-ministrul.

Sursa foto: antena3