CIOLOS despre INTALNIREA CU CAMERON: Am insistat pe solutii privind LIBERA CIRCULATIE si DREPTURILE LUCRATORILOR in UE

Prim-ministrul DACIAN CIOLOS a declarat, miercuri, ca a insistat la intalnirea cu premierul britanic DAVID CAMERON pe nevoia de a gasi solutii legate de LIBERA CIRCULATIE a lucratorilor in UE care sa nu contravina drepturilor sociale inscrise in legislatia europeana, aratand ca, in cea mai mare parte, romanii care lucreaza in Marea Britanie PLATESC TAXE.

“Am discutat cu premierul britanic, in partea a doua, despre propunerile pe care Marea Britanie le are pentru a imbunatati activitatea in cadrul UE si pentru a duce astfel la o abordare pozitiva a Marii Britanii privind ramanerea in UE. In mare, propunerile facute de Marea Britanie pot fi sustinute de Romania, cu exceptia chestiunii privind drepturile muncitorilor in UE, libera circulatie a lucratorilor, a angajatilor. Aici am insistat pe nevoia de a gasi solutii care sa nu contravina drepturilor care sunt deja inscrise in legislatia europeana, mai ales in privinta drepturilor sociale, alocatiilor sociale, dat fiind faptul ca in cea mai mare parte cel putin romanii care lucreaza in Marea Britanie merg acolo sa munceasca, deci platesc inclusiv taxe si eu cred ca se vor putea gasi pe viitor solutii care sa tina cont de aceste preocupari ale Romaniei”, a declarat Dacian Ciolos la Palatul Victoria.

CITESTE SI: INTALNIRE LA COTROCENI INTRE IOHANNIS SI DAVID CAMERON. PRINCIPALELE DECLARATII ALE LIDERILOR. UPDATE

El a spus ca la intalnirea pe care a avut-o cu premierul britanic a discutat despre relatiile bilaterale si nevoia de a dezvolta cooperarea economica dintre cele doua tari.

“Am discutat despre relatiile bilaterale, care sunt in baza parteneriatului strategic pe care Romania il are cu Marea Britanie, la un nivel intens, mai ales pe cooperare privind securitate, cooperare militara in cadrul NATO. Am insistat pe nevoia de a dezvolta mai mult relatiile de cooperare economica. Romania are un potential de investitii, de crestere economica care poate fi valorificat, de capital provenind din statele membre din UE si Marea Britanie pare interesata de acest lucru. (…) Am trecut in revista punctele care ar urma sa fie discutate la Consiliul European de saptamana viitoare. In mare, avem pozitii similare atat pe politica privind migratia, relatia cu Rusia, importanta politicii de vecinatate in zona de est a UE”, a adaugat Ciolos.

Sursa foto: romaniatv