CIOLOS despre nivelul SALARIULUI MINIM in 2016: Guvernul va lua decizie pana la sfarsitul acestui an

GUVERNUL trebuie sa ia o decizie pana LA SFARSITUL ACESTUI AN in ceea ce priveste SITUATIA SALARIULUI MINIM, indiferent ca este vorba de mentinerea acestuia la nivelul actual sau de modificarea lui, a declarat luni premierul DACIAN CIOLOS, la iesirea din sala de plen a Parlamentului.

“Eu sunt constient de nevoia de a echilibra lucrurile intre sectorul bugetar si sectorul privat, dar, pe de alta parte, e important sa facem lucrurile acestea in mod rezonabil si avand in vedere impactul pe care astfel de decizii pot sa-l aiba”, a aratat Ciolos, intrebat de ultimatumul pe care PSD l-a dat Guvernului privind nivelul minim al salariului in 2016.

CITESTE SI: BUGETUL PENTRU 2016 AJUNGE LUNI IN PLENUL REUNIT AL PARLAMENTULUI. PREMIERUL CIOLOS A PREZENTAT PREVEDERILE CHEIE. UPDATE

In context, el a precizat ca este importanta discutia pe aceasta tema cu membrii din Comisia tripartita, mentionand ca a avut deja o intalnire cu sindicatele si a convenit un calendar cu acestea.

“Am avut o prima discutie cu sindicatele si am convenit un calendar, urmeaza ca vineri sa aiba loc o prima discutie informala pe cateva analize, pe care si Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii le pregatesc. Deci va avea loc vineri aceasta discutie, impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor, Patronatele si Sindicatele, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa convocam in mod formal Comisia tripartita care trebuie sa fie in masura sa ia aceste decizii. Pe baza analizelor pregatite, pornind de aici, noi suntem constienti ca intr-un fel sau altul Guvernul trebuie sa ia o decizie pana la sfarsitul acestui an vizavi de situatia salariului minim, indiferent ca este vorba de mentinerea salariului minim actual sau de modificarea lui”, a sustinut prim-ministrul.

CITESTE SI: CIOLOS: Pentru implementarea BUGETULUI, Executivul are in vedere CINCI PRIORITATI

El a adaugat ca decizia privind salariul minim va trebui sa o ia pe baza acestor analize.

“Ca sa va spun sincer si mai direct, pe mine ma ingrijoreaza nu doar impactul asupra bugetului de stat, care este minim dupa ce deja au fost crescute salariile bugetarilor cu acel 10%, sunt si sectoare economice care nu lucreaza la nivelul salariului minim si am avut anumite contacte informale cu anumiti reprezentanti ai mediului de afaceri. Insa avem, pe de alta parte, cateva sectoare care sunt intensive in mana de lucru, care au un nivel al profitului care este deja fragil si acolo cred ca trebuie sa ne uitam mai atent si sa vedem care poate sa fie impactul anumitor decizii asupra acestor sectoare”, a mai precizat Ciolos.

Sursa foto: realitatea