CIOLOS, despre noul Guvern: Echipa am format-o singur. Care sunt motivele pentru care a renuntat la CIMPEANU si AURESCU

Premierul desemnat DACIAN CIOLOS a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL, dupa o intalnire cu conducerea acestui partid, ca si-a format singur echipa guvernamentala si ca nu a negociat cu niciun partid vreunul dintre membrii acesteia.

Premierul desemnat a declarat, totodata, ca voia sa ii mentina in Guvern pe ministrii BOGDAN AURESCU si SORIN CIMPEANU, dar a renuntat pentru a elimina orice suspiciune de negociere politica.

Am spus foarte clar la intalnirea de astazi ca echipa am format-o singur, n-am negociat cu niciun partid niciun membru al echipei guvernamentale pe care am propus-o. Si am spus foarte clar faptul ca prezenta domnului DANCU in Guvern nu este legata de nicio negociere cu niciun partid politic, este alegerea mea personala, il cunosc pe domnul DANCU, ii stiu competentele pe domeniul pe care i-am propus portofoliul”, a spus CIOLOS, in conferinta de presa sustinuta, la sediul PNL, alaturi de copresedintii liberali ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA, dupa o intalnire cu conducerea acestui partid.

CITESTE SI: CIOLOS, prezent la sedinta conducerii PNL: Am primit asigurarea ca PNL va sustine acest Guvern. UPDATE

El a mai spus ca VASILE DANCU este de asemenea “un ministru tehnocrat intr-un guvern tehnocrat”.

DACIAN CIOLOS a mentionat ca a asigurat si PNL de “intreaga transparenta a actului guvernamental”, pentru toti ministrii si pentru toate proiectele.

“Absolut nimeni nu mi-a impus niciun nume”, a mai spus CIOLOS.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS SI-A PREZENTAT ECHIPA MINISTERIALA: AM URMARIT SA AM OAMENI CU EXPERIENTA BOGATA, DAR SI TINERI CU O PREGATIRE SOLIDA. UPDATE

Intrebat daca este vorba de ministrul Afacerilor Externe BOGDAN AURESCU, si de ministrul Educatiei SORIN CIMPEANU, CIOLOS a raspuns afirmativ.

“Eu, in constituirea echipei, am considerat ca pot sa fie anumite indoieli legate de anumite persoane, am preferat sa renunt. Tocmai de asta, ca sa nu existe nicio conotatie, pentru doi ministri pe care, initial, din motive de competenta, ma gandeam sa-i mentin in Guvern, am preferat sa renunt, tocmai ca sa nu existe nicio suspiciune de negociere cu un partid sau cu altul. In conditiile in care va trebui sa guvernam, increderea este esentiala. Daca nu pornim cu incredere de la inceput, este foarte greu”, a mai declarat CIOLOS.

Sursa foto: caleaeuropeana