CIOLOS si DRAGU n-au venit la DISCUTIILE pe tema rectificarilor bugetare din 2016

Comisiile parlamentare de buget-finante i-au invitat, pentru joi, pe fostul premier Dacian Ciolos si pe fostul ministru de Finante Anca Dragu pentru a discuta despre rectificarile bugetului de anul trecut. 
 

UPDATE: Fostul premier Dacian Ciolos si fostul sau ministru de Finante Anca Dragu nu au fost prezenti, joi, la audieri in comisiile reunite de buget-finante ale celor doua Camere ale Parlamentului, trimitand in schimb o scrisoare in care si-au prezentat punctele de vedere.

Ciolos si Dragu au informat comisiile ca nu vor merge la audierile de joi, iar Anca Dragu a precizat ca eventuala sa prezenta ar accentua “o culoare politica dezbaterii”, informeaza televiziunile de stiri.

De asemenea, fostul ministru de Finante a subliniat ca, daca ar exista o asa-zisa “gaura” de 10 miliarde de lei in buget, asa cum spunea Liviu Dragnea, atunci ar fi fost un deficit bugetar mai mare.

Presedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Leonardo Badea, si cel al Comisiei de buget-finante a Senatului, Viorel Arcas, amandoi social-democrati, au informat jurnalistii despre aceasta situatie si despre documentele primite.

“Sa facem o analiza tehnica, transparenta, in care sa stabilim exact modalitatea in care s-au efectuat cele doua rectificari bugetare. Pana pe 15 februarie trebuie sa prezentam un raport al activitatii noastre in aceasta comisie. Vom analiza si materialele transmise. Astazi am primit materiale trimise de dl Ciolos si de dna Dragu, raspunsuri in scris. (…) Au anuntat ca nu participa la audieri in cadrul comisiei. Daca vom considera ca avem si alte lucruri de clarificat, le vom trimite pe mail”, a pus Badea.

STIRE INITIALA

“Ne reintalnim maine (joi – n.r.) la ora 11,00. Avem trei invitati importanti: domnul Dacian Ciolos, doamna Anca Dragu si domnul Vasile Dincu. Sunt invitati, nu pot sa confirm ca vor veni”, a declarat, miercuri, presedintele Comisiei de buget a Camerei Deputatilor, Leonardo Badea, citat de Agerpres.

El a precizat, insa, ca Vasile Dincu a anuntat ca nu se poate prezenta in aceasta saptamana la comisii deoarece este plecat in strainatate si si-a exprimat disponibilitatea de a veni in urmatoarea saptamana. Membrii Comisiilor de buget-finante analizeaza rectificarile bugetare din 2016, date de Guvernul Ciolos, termenul de depunere a raportului fiind data de 15 februarie. 

Pana in prezent au fost audiati la comisii: Doru Petru Dudas – vicepresedinte ANAF, Camelia Izvoran – secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, Catalin Gheran – director general Autoritatea de Management Programe, Infrastructura Mare in MFE, Claudia Coman – Directia coordonare si sistem din MFE, Sirma Caraman – secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Daniela Pescaru – secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, Ion Ghizdeanu – presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii.

Sursa foto: realitatea