CIOLOS: E pregatit un proiect vizavi de redevente in Ministerul Finantelor. Trebuie sa intre in dezbatere publica

Premierul DACIAN CIOLOS si-a propus sa lanseze o dezbatere publica asupra nivelului redeventelor si in opinia sa trebuie plecat de la un calcul care sa aiba in vedere ce e cel mai avantajos pentru stat, dar in acelasi timp sa nu descurajeze companiile din domeniu sa investeasca.

Seful Executivului a facut aceste afirmatii joi seara, la Realitatea TV, in contextul in care moderatorul l-a intrebat ce intentie are Guvernul in privinta redeventelor.

“E pregatit un proiect vizavi de redevente in Ministerul Finantelor, el ar fi trebuit sa intre deja in dezbatere publica, dupa cate stiu, in urma cu ceva vreme si a tot fost amanat. Ceea ce ne propunem sa facem este cel putin sa lansam dezbaterea publica vizavi de aceasta crestere a redeventelor si in acelasi timp sa ne facem si niste calcule si sa vedem care e momentul cel mai oportun si care e baza de calcul de la care pornim ca sa vedem cum e cel mai avantajos atat pentru stat, dar sa facem in asa fel incat sa nici nu descrajam companiile respective sa continue sa investeasca, insa discutia, e clar, trebuie sa inceapa asupra acestui lucru”, a spus CIOLOS.

Sursa foto: caleaeuropeana