CIOLOS, intalnire cu DONALD TUSK. Premierul i-a dat cadou presedintelui CE o caricatura

Premierul DACIAN CIOLOS a avut, marti, o intrevedere cu presedintele Consiliului European, DONALD TUSK, cu care a discutat despre concluziile reuniunii UE-Turcia, absorbtia fondurilor europene si sprijinul pentru R. Moldova, la final, seful Executivului oferindu-i oficialului european o caricatura.

“Dupa o reuniune lunga a sefilor de stat si de guvern din UE pentru a gasi o cale de cooperare cu Turcia pe problema migrantiilor, i-am oferit presedintelui DONALD TUSK o caricatura realizata de Stefan Popa Popa’s pentru a ne mai descreti fruntile. Discutia noastra insa a fost consistenta in ceea ce priveste provocarile momentului la nivel european, in ceea ce priveste obiectivele noastre in Romania, precum si in ceea ce priveste sprijinul pentru Republica Moldova. Presedintele Tusk nu doar ca intelege demersul nostru dar ne va oferi tot sprijinul” a scris premierul, pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: CIOLOS va merge In Parlamentul de la Haga pentru a explica PRIORITATILE ROMANIEI

De asemenea, potrivit Guvernului, premierul DACIAN CIOLOS a discutat cu presedintele Consiliului European despre absorbtia fondurilor europene si continutul declaratiei cu care s-a incheiat reuniunea sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana, la care a fost invitat si premierul turc, Ahmet Davutoglu.

CITESTE SI: CIOLOS: ROMANIA doreste o prezenta activa a NATO in regiunea MARII NEGRE

Vizita oficiala a lui DACIAN CIOLOS la Bruxelles s-a incheiat cu o intalnire cu reprezentantii comunitatii de romani din Belgia, prilej cu care a sustinut necesitatea unei mai bune valorificari a experientei comunitatilor de romani din strainatate, prin schimburi de experienta la nivelul comunitatilor locale din Romania, dar si in plan economic.

 Sursa foto: mediafax