CIOLOS, intalnire cu ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto: Este esentiala consolidarea frontierelor externe UE

Premierul DACIAN CIOLOS l-a primit, vineri, pe ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Ungariei, PETER SZIJJARTO, context in care cei doi oficiali au exprimat pozitii similare in privinta gestionarii migratiei, considerand esentiala consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, informeaza Agerpres.

“A avut loc si un schimb de vederi pe teme de actualitate europeana, precum gestionarea migratiei, principala provocare cu care se confrunta Uniunea Europeana in prezent. Cei doi oficiali au exprimat pozitii similare, considerand ca este esentiala consolidarea frontierelor externe ale Uniunii”, informeaza un comunicat al Guvernului.

CITESTE SI: Szijjarto: Deocamdata nu construim gard la GRANITA CU ROMANIA. Sustinem aderarea Romaniei in SCHENGEN

Potrivit sursei citate, in cadrul discutiilor s-a subliniat interesul reciproc pentru aprofundarea relatiei bilaterale, cu accent pe oportunitatile cooperarii economice, energetice si in domeniul infrastructurii. Cei doi inalti demnitari si-au exprimat interesul pentru dezvoltarea interconectarii infrastructurii regionale, factor in masura sa contribuie la intarirea cooperarii bilaterale si la dezvoltarea regiunii Europei Centrale si de Est, mentioneaza Executivul.

CITESTE SI: MINISTRUL ROMAN DE EXTERNE: DISCUTIILE CU OMOLOGUL UNGAR – DEOSEBIT DE BUNE SI ORIENTATE SPRE ACTIUNE

Ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Ungariei, PETER SZIJJARTO, efectueaza o vizita oficiala la Bucuresti la invitatia omologului sau roman.

 Sursa foto: ziare