CIOLOS, la Consiliul European: Voi face ce imi sta in putere pentru un rol cat mai activ al Romaniei in UE

Premierul DACIAN CIOLOS  afirma ca, in calitatea pe care o are, va face ce ii sta in putere pentru un rol cat mai activ al Romaniei in Uniunea Europeana.

“Cred intr-o familie europeana puternica si voi face ce imi sta in putere in calitate de prim-ministru pentru un rol cat mai activ al Romaniei in Uniunea Europeana. Este singurul mod in care putem utiliza pe deplin beneficiile integrarii”, afirma premierul Dacian Ciolos intr-o postare pe pagina sa deFacebook legata de participarea sa la prima sesiune de lucru a Consiliului European.

 Seful Executivului subliniaza ca principala tema de discutii a sefilor de state si de guverne o reprezinta migratia, “un subiect cu sensibilitate politica si care preocupa atat statele membre cat si pe cele din vecinatate in momentul de fata”.
 
CITESTE SI: SONDAJ INSCOP: DACIAN CIOLOS intra in primii trei politicieni in topul INCREDERII ROMANILOR

“Asa cum am spus si in fata Parlamentului Romaniei, pozitia mea este una clara: UE trebuie sa insiste in primul rand pe intelegerea si tratarea cauzelor migratiei, iar apoi pe identificarea masurilor optime pentru a tine sub control migratia ilegala si necontrolata”, mai spune Ciolos, adaugand ca liderii europeni vor “cauta adoptarea unei concluzii privind situatia din Siria” si vor dezbate propunerea de prelungire cu 6 luni a sanctiunilor impuse Federatiei Ruse.

CITESTE SI: Premierul DACIAN CIOLOS va participa la CONSILIUL EUROPEAN de la BRUXELLES

Potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului, la inceputul sesiunii de lucru a Consiliului, Ciolos a discutat informal cu mai multi lideri europeni – cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu presedintele Frantei, Francois Hollande, cu cancelarul german, Angela Merkel, si premierul Ungariei, Viktor Orban.

Sursa foto: gandul