CIOLOS: MJ analizeaza care sunt conditiile in care poate fi revocat TIBERIU NITU

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat luni seara, la Palatul Victoria, ca nu a fost lansata in acest moment nicio procedura formala de revocare a procurorului general TIBERIU NITU si ca i-a cerut ministrului Justitiei sa analizeze care sunt, conform legislatiei, conditiile in care acesta poate fi revocat.

DACIAN CIOLOS a confirmat ca ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA, a fost prezenta, luni, “la prima parte a intalnirii saptamanale pe care o am cu presedintele” KLAUS IOHANNIS.

CITESTE SI: TIBERIU NITU ar putea fi DEMIS dupa intalnirea dintre CIOLOS si IOHANNIS. Ministrul JUSTITIEI a participat la discutie. UPDATE

“Am rugat-o pe doamna Pruna sa participe – desigur, in acord cu presedintele – pentru a vorbi despre discutiile avute ziele trecute cu procurorul general Tiberiu Nitu si despre posibilitatile care exista din partea noastra de a reactiona. Este un subiect care inca este in lucru si in analiza, se analizeaza diferitele posibilitati”, a spus CIOLOS, precizat ca un punct de vedere pe acest subiect va fi prezentat de catre Guvern in zilele urmatoare.

Intrebat, pe de alta parte, de ce dureaza atat de mult analiza in cazul lui TIBERIU NITU, premierul DACIAN CIOLOS a aratat ca ministrul Justitiei RALUCA PRUNA “analizeaza aceste lucruri intr-un mod foarte riguros”, pentru a vedea “care sunt, conform legislatiei, conditiile in care poate fi revocat procurorul general”.

CITESTE SI: CIOLOS: NU FOLOSESC POLITIA IN TRAFIC. PREFER SA MA TREZESC CU 15 MINUTE MAI DEVREME

Totodata, CIOLOS a precizat ca impotriva procurorului general TIBERIU NITU nu a fost lansata in acest moment nicio procedura formala.

Sursa foto: ziare