CIOLOS: NU FOLOSESC POLITIA in trafic. Prefer sa ma trezesc cu 15 minute mai devreme

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat, vineri, la Timisoara, ca el nu foloseste echipaje de politie pentru a se DEPLASA IN TRAFIC si ca prefera sa se TREZEASCA MAI DEVREME pentru a ajunge la timp la birou.

Intrebat daca renunta la coloana oficiala, in contextul in care, la Timisoara, ar fi venit fara un astfel de dispozitiv, premierul Ciolos a raspuns, intr-o conferinta de presa: “Nu am folosit. Nu stiu ce intelegeti prin coloana oficiala. Sunt niste reguli pe care SPP-ul, conform legii, trebui sa le asigure, dar nu am folosit politie si nu o sa folosesc niciodata. Prefer sa ma trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca sa ajung la birou la timp decat sa zapacesc lumea de cap, in Bucuresti sau in alta parte. E o chestie de bun simt, dincolo de reguli, de protectie, si asa mai departe. Traim intr-o societate moderna unde, indiferent ca unul este prim-ministru si altul e muncitor, trebuie sa ne simtim la fel, cetateni, si sa ne asumam, fiecare, rolul de cetatean inainte de a ne pune in fata functia pe care o avem, care e vremelnica si e trecatoare”.

In context, premierul Dacian Ciolos a refuzat sa comenteze pe tema scandalului in care este implicat procurorul general Tiberiu Nitu, legat de folosirea coloanei oficiale.

CITESTE SI: PREDOIU: TIBERIU NITU AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA DIN FUNCTIE

“Nicicum nu comentez (cazul Procurorului General — n.r.). Sunt autoritati care trebuie sa raspunda la aceste intrebari inainte sa comenteze un prim-ministru”, a afirmat Ciolos.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Infractiunea de abuz in serviciu consta in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres.

In dosarul deschis de DNA pe numele lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, se arata ca procurorul general Tiberiu Nitu ar fi beneficiat in mod nelegal de coloana oficiala.

Sursa foto: romaniatv