CIOLOS: Pregatim punerea in aplicare a unui sistem informatic prin care se va incerca evitarea votului multiplu

In sedinta de la Palatul Parlamentului, premierul DACIAN CIOLOS a discutat despre schimbarile care vor urma sa apara in sistemul electoral dar si despre implementarea unui sistem electronic care va inregistra si prin care se va incerca evitarea votului multiplu, informeaza B1TV.

“Avem nevoie de un punct de plecare in care fiecare institutie sa isi asume, din punct de vedere democratic, rolul pe care il au in acest sistem. Dar cred ca o discutie pe proiectele de lege pe votul in doua tururi care sunt in Parlament, nu ar face decat bine democratiei din Romania. Legat de votul multiplu aici vreau sa spun ca  pregatim punerea in aplicare a unui sistem informatic care va lucra in timp real, care va avea terminale in sectiile de votare si unde va inregistra fiecare votant cu cartea lui de identitate pentru a evita  votul multiplu”, a transmis premierul.

DACIAN CIOLOS a vorbit si despre demiterea secretarilor de stat din cauza faptului ca ministrii isi doreau alti colaboratori, dar si despre 

“Legat de organizarea alegerilor cu oamenii fostului guvern, in cea mai mare parte, secretarii de stat au fost schimbati, nu pentru ca apartineau unui partid sau altul, ci pentru ca asta a fost intelegerea cu ministrii, de a-si alege colaboratorii. Chiar si celor care au ramas, le-am cerut, sa nu faca politica de partid daca vor sa ramana secretari de stat. Daca vor sa faca politica de partid, ii voi invita sa fac ain partide si nu in guvern. 

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS la “Ora prim-ministrului”. Declaratiile premierului despre ALEGERILE LOCALE si VOTUL prin CORESPONDENTA. UPDATE

Prefectii se afla in evaluare. O parte dintre ei vor fi schimbati datorita lipsei de performanta. Acei prefectii sau sub prefectii care doresc sa participe la alegeri, ii invit sa-si paraseasca posturile actuale.
 
Functionarii publici se supun altor legi, mult mai stricte. Demn ar fi ca, daca vor sa faca politica de partid, sa se prezinte la alegeri, sa se retraga pentru a nu interfera cu activitatea administrativa si a responsabilitatilor pe care le au. Tocmai de aceea consider ca este nevoie de o reformare a sistemului administrativ din Romania si vom veni cu propuneri de acest sens in cateva luni de zile, tocmai pentru o asanare a sistemului administrativ si a evita conflictele dintre functiile publice si activitatile politice”, a declarat premierul Romaniei.

Sursa foto: ziare