CIOLOS: Romania asigura un control eficient al frontierelor externe ale UE

Romania asigura un control eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene si ar merita cel putin o recunoastere a eforturilor sale printr-o decizie de aderare la spatiul Schengen cu frontierele sale aeriene, a declarat prim-ministrul roman DACIAN CIOLOS in cadrul unui interviu pentru Le Figaro, acordat cu prilejul vizitei de doua zile pe care a efectuat-o in Franta, informeaza Agerpres.

Prim-ministrul roman afirma in interviul publicat vineri ca este frustrant pentru el sa vada ca Romania nu a fost inca acceptata in Schengen, desi tara noastra indeplineste criteriile necesare.

‘Cu prilejul intalnirii mele cu presedintele Francois Hollande, am pledat pentru o sustinere de catre Franta a abordarii noastre. In contextul actual, dorim cel putin o recunoastere a eforturilor facute prin deschiderea frontierelor aeriene. Asta nu ar adauga o problema in plus pentru Schengen’, a afirmat CIOLOS potrivit Le Figaro.

CITESTE SI: CIOLOS: UE sa tina cont de specificitatile tarilor in cazul refugiatilor. Cotele nu sunt o solutie

DACIAN CIOLOS a mai afirmat ca ‘in calitate de prim-ministru, nu mai accept ca tara mea sa fie tratata diferit’, referindu-se la faptul ca in ultimii ani discutia despre aderarea la Schengen a fost asociata de cea privind progresele in lupta impotriva coruptiei. ‘Cand vorbim despre lupta impotriva coruptiei, Romania a facut progrese. Si nu sunt sigur ca este tara care pune cele mai mari probleme in materie astazi’, a declarat premierul roman.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS ATACA: Comisia Europeana este mai stricta cu ROMANIA cand vine vorba de SCHENGEN! Este FRUSTRANT!

Intrebat daca afluxul de refugiati ar putea ingreuna demersul Romaniei de aderare la Schengen, DACIAN CIOLOS a raspuns: ‘Noi asiguram un control eficient al frontierelor externe al frontierelor externe si am dovedit-o. Daca toate tarile ar face la fel, nu am avea poate aceasta problema.’

 Sursa foto: realitatea