CIOLOS: ROMANIA doreste RAMANEREA MARII BRITANII in UE

Premierul DACIAN CIOLOS a afirmat, marti, ca Romania doreste RAMANEREA MARII BRITANII in UNIUNEA EUROPEANA, precizand ca acest lucru ar fi BENEFIC PENTRU AMBELE PARTI – atat pentru Londra, cat si pentru Bruxelles.

“Romania in mod clar a afirmat deja — dorim ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana, e un lucru atat in interesul Marii Britanii, cat si al Uniunii Europene. In mare parte, pornim cu o abordare pozitiva a punctelor puse in discutie de catre Regatul Unit al Marii Britanii”, a declarat Ciolos in cadrul discutiilor pe care le-a avut cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.

CITESTE SI: Premierul britanic DAVID CAMERON vine miercuri in VIZITA OFICIALA la Bucuresti

El a mai afirmat ca, la Consiliul European care va avea loc saptamana viitoare, Regatul Unit al Marii Britanii va face cateva propuneri de “reformare sau de adaptare a modului de functionare a Uniunii Europene” in contextul in care Londra pregateste un referendum legat de ramanerea sau parasirea UE.

“Chiar maine o sa am o intalnire cu premierul Cameron, care viziteaza si Romania inaintea acestui Consiliu”, a precizat premierul.

Sursa foto: Jurnalul