CIOLOS: Vom avea sedinte de guvern informale aproape in fiecare weekend in saptamanile urmatoare

Sedinte de guvern informale urmeaza sa aiba loc aproape in fiecare weekend in saptamanile urmatoare, iar cea de sambata va fi axata pe aspectele economice, a scris premierul DACIAN CIOLOS pe contul sau de Facebook.

”Primele trei zile de lucru ale noului guvern au fost foarte intese si cele care vin se anunta tot asa. Am avut deja o prima sedinta de guvern in care am discutat impreuna cu echipa chestiuni de organizare si crearea unui nou minister, (Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Civic) cu obiectivul deschiderii catre societatea civila, de dezbatere si consultare publica si crearea canalului de comunicare direct cu societatea civila in sens larg. Ministru aici este Violeta Alexandru, fosta director al ONG-ul „Institutul de Politici Publice”.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS, convorbire telefonica cu presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI

Am discutat si urgente de ordin administrativ si legislativ pentru perioada urmatoare: stadiul pregatirilor de iarna (pentru a face fata eventualelor intemperii), situatia absorbtiei fondurilor europene, scoaterea la concurs a posturilor de management in numeroasele autoritati de management responsabile de gestiunea fondurilor, reformele administrative si nu in ultimul rand stadiul pregatirii bugetului pentru anul 2016”, a scris premierul. 

Acesta le-a transmis colegilor ca se vor intruni in cadrul unor reuniuni informale, prima urmand a avea loc chiar in aceasta sambata: ”Am anuntat colegii ca vom avea sedinte de guvern informale aproape in fiecare weekend in saptamanile urmatoare, pentru a pregati aplicarea masurilor din programul de guvernare. Prima reuniune de acest gen, in care vom aborda cu precadere teme economice, va avea loc chiar maine dimineata”.

CIOLOS a mai scris pe Facebook si despre intalnirile pe care le-a avut cu Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti, si Corina Cretu, comisarul european.

”M-am intalnit astazi cu ambasadorul SUA Hans Klemm si am discutat despre consolidarea si amplificarea parteneriatul strategic SUA-Romania. Cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Xu Feihong am discutat despre Summit-ul China-Europa Centrala si de Est ce va avea loc la Beijing la sfarsitul lunii.

CITESTE SI: KLEMM l-a informat pe CIOLOS ca va colabora cu el pentru consolidarea PARTENERIATULUI STRATEGIC

M-am intalnit, de asemenea, cu comisarul european Corina Cretu, pentru o discutie detaliata despre absorbtia de fonduri europene si masurile ce pot fi luate pana la sfarsitul anului pentru evitarea dezangajarii fondurilor deja contractate”, a mai precizat DACIAN CIOLOS.

”In saptamanile urmatoare vom veni cu masuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut ministrilor sa identifice care sunt masurile pe care le putem lua in mod concret in perioada urmatoare si care sa corespunda programului de guvernare. O prima discutie aplicata despre toate acestea o vom avea sambata”, a scris acesta in incheiere. 

Sursa foto: caleaeuropeana