CIOLOS: Vom investi in patru CENTRE DE ARSI la IASI, TARGU MURES, TIMISOARA si BUCURESTI

Guvernul va finanta anul viitor un PROGRAM NATIONAL PENTRU ARSI, urmand sa fie facute INVESTITII IN PATRU CENTRE de profil la IASI, TARGU MURES, TIMISOARA si BUCURESTI, a anuntat miercuri premierul Dacian Ciolos.

“Am anuntat deja un program national pentru arsi care vizeaza investitii in patru centre de arsi la Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti. Totodata, in cadrul Programului National de Oncologie, (avem — n.r.) un subprogram de oncologie pediatrica cu o alocare preliminara de circa 2% din totalul bugetului de programe si un program pentru asistenta medicala dedicata nou-nascutului prematur unde se are in vedere modernizarea sectiilor de terapie intensiva neonatala printr-o alocare de minim 3% din bugetul total de programe. Totodata, avem ca obiectiv sa continuam initiativele deja incepute de investitii tip green field, deci practic de la zero, privind trei spitale regionale la Cluj, Iasi si Craiova pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile, fonduri europene de 320 de milioane de euro”, a afirmat Ciolos, intr-o conferinta de presa la Guvern.

CITESTE SI: CIOLOS: CONSTRUCTIA BUGETARA S-A DERULAT SUB UN SET DE CONSTRANGERI IMPUSE DE LEGISLATIA ADOPTATA DE PARLAMENT IN 2015

Premierul a mai anuntat o alocare “sensibil consistenta si superioara fata de cea din 2015” in domeniul cercetarii. “Aici obiectivul prioritar este sa continuam investitiile dedicate proiectului de importanta europeana privind laserul de la Magurele, unde, dincolo de obiectivul nostru de a finaliza constructia si instalarea echipamentelor cheie prevazute in acest proiect, avem o alocare de aproape 400 de milioane de lei fonduri nerambursabile pentru anul viitor”, a explicat prim-ministrul.

Sursa foto: paginaeuropeana