Ciprian Ciucu, președintele PNL Sector 6, reacționează dur după introducerea în legalitate a celor 20 de companii ale Primăriei Capitalei

Ciprian Ciucu, președintele PNL Sector 6 și consilier general, a reacționat extrem de dur după introducerea în legalitate a celor 20 de companii ale Primăriei Capitalei cu hotărâri de înființare anulate de instanță, la cererea USR, fiindcă au fost adoptate ilegal, cu votul a jumătate plus unu din consilieri, nu cu două treimi așa cum prevede legea. 

”Ca să își treacă companiile municipale Firea/PSD a avut nevoie de 28 de voturi (de la 55 de consilieri). PMP a votat cu PSD și i-a asigurat majoritatea. Îmi pare rău să o spun, dar Băsescu a ajuns un om de paie. Show – ul de la TV, bălăcareala cu Firea, este doar acțiunea unui gargaragiu. Cu toate astea, unii consilieri PSD și ALDE s-au aflat în conflict de interese. Drept urmare, Firea nu a câștigat: PNL va sesiza prefectul (procedura prealabila) și va ataca hotărârile în instanță”, scrie Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a introdus în legalitate, miercuri, cele 20 de companii cu hotărâri de înființare anulate de instanță, la cererea USR, fiindcă au fost adoptate ilegal, cu votul a jumătate plus unu din consilieri, nu cu două treimi așa cum prevede legea.

Hotărârile de reconfirmare au fost aprobate cu 29 de voturi pentru, majoritate absolută. Aprobarea a fost posibilă după ce Guvernul Dăncilă a modificat prin Ordonanță de Urgență Codul Administrativ, astfel încât proiectele care vizează administrarea patrimoniului pot fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilierii în funcție. Alianța PSD -ALDE nu are două treimi în Consiliul General, deci nu putea introduce companiile în legalitate fără votul opoziției.

Sursa foto: realitatea