Ciprian Ciucu rupe tăcerea și dezvăluie situația reală de la RADET: ”Termoficarea nu a fost niciodată o prioritate pentru echipa Firea!”

Ciprian Ciucu, consilier PNL și lider al liberalilor din Sectorul 6, lămurește în cel mai tranșant mod cu putință situația extrem de gravă de la RADET. Conform liderului liberal rețeaua de termoficare a Capitalei este aproape de colaps, pierderile zilnice atingând cote inimaginabile. În plus liberalul speră că, măcar în al doisprezecelea ceas, Gabriela Firea va renunța la comunicate pompoase și va rezolva această situație incredibilă!

”Hai să o lămurim și cu RADET și să înțelegem cu toții adevărul, despre ce este vorba! Se întâmplă chiar acum, iarna acesta, ceea ce vă spun de trei ani încoace că se întâmplă: rețeaua de termoficare este aproape de colaps. Cifre:

– Se pierd zilnic 2000 de tone de agent termic (apă caldă) pe oră, efectiv rețeaua este ciur și se duc în pământ;

– Acum Elcen furnizează către RADET agent termic la 800 gigacalorii, pentru că nu este în iarna în putere;

– Iarna, la minus 4-5 grade, Elcen a trebui să furnizeze cca. 1200 de gigacalorii (ca iernile trecute), dar

– Pentru că rețeaua e ciur, trebuie crescută presiunea pe rețea, iarna asta va trebui să livreze undeva la 1500 de gicacalorii”, se arată în postarea lui Ciucu de pe pagina personală de Facebook.

Ciprian Ciucu explică și faptul că pierderile vor continua să crească în progresie geometrică, cele din prezent fiind nesemnificative (deși sunt deja uriașe!)…..Acesta anunță că pot apărea, oricând, avarii majore din cauza presiunii mărite. Și cei care vor avea, ca întotdeauna de suferit, vor fi cetățenii Capitalei. 

Pe același ton, Ciucu acuză Primăria Capitalei că mușamalizează adevărul și că neglijează, cu bună știință, situația reală. Cât despre transparență la nivel de comunicare aceasta a încetat în urmă cu două luni, mai adaugă consilierul PNL.

Citește și: CIPRIAN CIUCU A LANSAT NOI ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA GABRIELEI FIREA: „ÎMI VINE GREU SĂ MĂ EXPRIM CIVILIZAT

”IMPLICAȚII:

Pierderile vor fi și mai mari. Cu cât crește presiunea, cu atât mai multă apă caldă se pierde. Cele 2000 t/h vor părea un mizilic. E posibil să apară avarii majore, cu adevărat majore, pentru că la o presiune crescută, rețeaua, așa cum e acum nu va face față.

CE FACE ACUM PRIMĂRIA:

Mușamalizează, ascunde adevărul. Pur și simplu neglijează avariile și nu mai intervine. Nu mai comunică că sunt avarii, nu mai programează intervenții.

Nu mai comunică pierderile. Până în urmă cu 2 luni publicau pe site ce pierderi au. Acum, gata, au renunțat la transparență”.

Ciprian Ciucu dezvăluie în finalul postării sale și ceea ce ar trebui să facă Primăria Capitalei pentru a rezolva situația aproape tragică de la RADET! Și o invită pe doamna primar general Firea să renunțe la minciună, să mai lase un pic târgurile, festivalurile și să se preocupe, real, de problema stringentă numită RADET!

”CE TREBUIE SĂ FACĂ PRIMĂRIA:

Trebui sa renunte la minciună! Să nu mai spună că totul este OK, trebuie să recunoască! Trebui să facă alocări financiare și programeze intervenții masive încă din aprilie 2020. Altfel, iarna viitoare Bucurestiul va fi înghițit de frig!

Personalul RADET, personalul Elcen cu toții sunt efectiv disperați și îngroziți de proporțiile dezastrului care se prefigurează în timp ce primăria ascunde adevărul! Termoficarea nu a fost niciodată o prioritate pentru echipa Firea. Festivalurile, târgurile, altele…”, își încheie postarea Ciprian Ciucu.

În final, dar nu în ultimul rând, credem că doamna primar general Gabriela Firea ar trebui să lase deoparte lupta pentru putere din PSD și să se preocupe de adevăratele probleme ale cetățenilor din Capitală. Începând cu cea mai presantă, RADET, pentru că iarna bate deja la ușă….

Sursa foto: mondonews