CIPRU: Un ROMAN acuzat de VIOL a fost GRATIAT din GRESEALA de presedinte si a parasit tara

Un detinut roman din Republica Cipru a fost gratiat in mod eronat de catre presedintele cipriot, Nicos Anastasiades, fiind trimis din greseala in Romania, desi era cercetat in alt dosar, cazul generand polemici la Nicosia, relateaza publicatia Cyprus Mail, in editia on-line.

Un detinut roman condamnat pentru furt a fost eliberat din Inchisoarea Centrala din Republica Cipru dupa ce a fost gratiat in august de presedintele Nicos Anastasiades.

CITESTE SI: ROMANI, IDENTIFICATI in ELVETIA cu ajutorul unei DRONE. Un altul a evadat din INCHISOARE 

Romanul urma sa ramana in detentie pana in anul 2015, dar, din cauza supraaglomerarii din penitenciarele cipriote, detinutii condamnati pentru furturi sau trafic de droguri sunt gratiati cand se apropie de ispasirea pedepselor. In acest context, numele detinutului roman a fost introdus pe o lista trimisa spre gratiere presedintelui, iar barbatul a fost eliberat si deportat in Romania in august.

Insa romanul era cercetat in alt dosar, privind implicarea intr-un viol in grup. Autoritatile cunosteau acest lucru, dar se pare ca anchetatorii ciprioti au omis sa instiinteze la timp Administratia penitenciarelor. “Este o situatie inacceptabila, nu a mai auzit nimeni de asa ceva”, a reactionat furios Rikkos Erotokritou, adjunctul procurorului general din Republica Cipru.

CITESTE SI: Romani acuzati de ACTIVITATI MAFIOTE, condamnati la inchisoare in Italia 

Presedintele Nicos Anastasiades, cel care a semnat ordinul de gratiere fara sa stie situatia, a vizitat-o pe victima violului, o tanara de 23 de ani, promitand ca eroarea va conduce la demiterea unor functionari. Potrivit Cyprus Mail, autoritatile de la Nicosia au luat legatura cu colegii din Romania si se incearca localizarea romanului suspectat de viol.

Sursa foto: enational.ro