Circa 27.000 de ANGAJATI MAI au ajutat populatia in ultimele zile; nu se inregistreaza situatii de pericol

Peste 26.800 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au desfasurat misiuni, in ultimele 48 de ore, in sprijinul populatiei din zonele afectate de VISCOL si ZAPEZI si nu exista inregistrate situatii care sa puna in pericol viata oamenilor, precizeaza MAI intr-un comunicat transmis marti Agerpres.

“La acest moment, nu mai sunt inregistrate cazuri de persoane ramase blocate in trafic sau alte situatii care sa puna in pericol viata oamenilor. Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie nu a mai emis avertizari de ninsori si viscol pentru perioada urmatoare”, precizeaza comunicatul MAI.

Conform sursei citate, in ultimele 48 de ore au fost executate misiuni, atat pe timp de zi, cat si pe timpul noptii, in ajutorul a peste 1.100 de persoane pentru prevenirea unor situatii de inzapezire a acestora pe drumuri, iar pentru aproape 800 de persoane s-a acordat asistenta medicala de urgenta.

“In 28 de cazuri s-a actionat cu senilate pentru preluarea pacientilor din zonele greu accesibile si transportul acestora la unitati medicale specializate, iar cu ajutorul elicopterelor MAI s-au executat opt misiuni pentru transportul de urgenta al unor persoane cu afectiuni medicale”, se arata in comunicat.
In intervalul 16 — 19 ianuarie 2016, Politia Rutiera a aplicat 29 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 84.000 lei, administratorilor de drumuri si operatorilor economici pentru modul defectuos in care si-au indeplinit obligatiile de deszapezire.

CITESTE SI: MINIMA ABSOLUTA A ACESTEI IERNI S-A INREGISTRAT LA DEVA

In toata aceasta perioada, conform sursei citate, MAI a colaborat permanent cu Ministerul Transporturilor in ceea ce priveste masurile de siguranta luate pe drumurile care prezentau risc pentru conducatorii auto, cat si cu Ministerul Energiei pentru situatiile in care retelele de alimentare cu energie electrica au fost afectate.

“MAI va actiona in continuare in sprijinul autoritatilor locale pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice si revenirea la starea de normalitate a activitatilor cotidiene. In conditiile meteorologice de ger puternic care se va manifesta incepand din aceasta seara, o atentie deosebita va fi acordata persoanelor fara adapost si vulnerabile, acestea urmand a fi transportate si cazate pe timpul noptii in spatiile organizate de autoritatile publice locale”, precizeaza comunicatul.

Sursa foto: facebook Ministerul Afacerilor Interne