Circulatia trenurilor, oprita temporar pe sectia Baile Herculane – Orsova din cauza inundatiilor

Mai multe trenuri Regio nu circula sau circula deviat, luni, din cauza inundatiilor. CFR Calatori informeaza ca, urmare spalarii terasamentului liniei de cale ferata dintre localitatile Toplet si Valea Cernei (sectia Baile Herculane – Orsova) din cauza inundatiilor din zona, circulatia feroviara pe aceasta ruta este intrerupta temporar incepand cu ora 13.35.

Potrivit CFR Calatori, urmatoarele trenuri Regio nu vor circula astazi:

* R 9553 Orsova – Iablanitia – Timisoara Nord, nu va circula pe distanta Orsova– Iablanitia.
* R 9554 Caransebes –Iablanita – Orsova, nu va circula pe distanta Iablanita – Orsova.
* R 11006 Timisoara Nord – Baile Herculane – Drobeta Turnu Severin, nu va circula pe distanta Baile Herculane – Drobeta Turnu Severin.
* R 11007 Drobeta Turnu Severin – Timisoara Nord, nu va circula pe intreaga distanta.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA. Trei judete sunt sub Cod Portocaliu, un om a murit in Mehedinti, doua persoane sunt disparute si 900 de gospodarii inundate

Urmatoarele trenuri InterRegio vor circula pe ruta deviata si vor ajunge la destinatii cu intarzieri:

* IR 1691 Bucuresti Nord –Filiasi – Lugoj – Timisoara Nord va circula pe ruta deviata: Filiasi – Targu Jiu – Ilia – Lugoj.
* IR 73-2 Budapesta – Timisoara Nord – Lugoj – Filiasi – Bucuresti Nord va circula pe ruta deviata: Lugoj – Ilia – Targu Jiu – Filiasi.

Pasagerii care aveau bilete la aceste trenuri, precum si posesorii de abonamente vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul/calatoriile neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferata si reglementarilor in vigoare.

Mai multe detalii despre conditiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile la http://www.cfrcalatori.ro/2482.

Companiile feroviare cer scuze pasagerilor pentru neplacerile cauzate de intreruperea circulatiei si informeaza ca depun toate eforturile pentru reluara circulatiei in conditii de siguranta.

Avand in vedere atentionarea meteorologica Cod Galben de averse emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie pentru judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj si avertizarile de Cod Galben si Portocaliu pentru aceeasi zona emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, CFR Calatori informeaza ca este posibil sa apara si alte modificari/perturbari in circulatia trenurilor.

In consecinta, CFR Calatori recomanda pasagerilor ca, inainte de calatorie, sa contacteze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca.