PLOAIA reduce VIZIBILITATEA sub 50 de metri pe autostrazile A1 si A3

Traficul rutier se desfasoara la aceasta ora in conditii de PLOAIE, GRINDINA si VANT PUTERNIC in mai multe zone ale tarii, Administratia Nationala de Meteorologie emitand atentionari nowcasting in acest sens, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

UPDATE 19.31: PLOAIA reduce VIZIBILITATEA chiar sub 50 de metri pe autostrazile A1 Bucuresti-Pitești si A3 Bucuresti-Ploiesti, a anuntat Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A1, la intrarea in Bucuresti, traficul rutier este intens. Astfel se impune marirea distantei in mers intre autovehicule.

De asemenea, incapand cu ora 18.00 si pana vineri la ora ora 6.00 va fi in vigoare o atentionare cu COD GALBEN referitoare la instabilitate atmosferica.

Citeste si: COD GALBEN de ploi si vijelii in 21 de judete si Capitala!

In aceste conditii, politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata, sa foloseasca luminile de intalnire si sa tina cont de faptul ca noaptea, pe timp ploios, proprietatile reflectorizante ale marcajelor sunt diminuate, existand riscul parasirii partii carosabile in curbe.

Citeste si: COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din patru judete