Circulatie in conditii de CEATA pe autostrada A3

Traficul rutier pe DN1 Bucuresti-Brasov se desfasoara la aceasta ora cu dificultate din cauza numarului foarte mare de autovehicule de pe Valea Prahovei, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

UPDATE 18.14: Traficul rutier se desfasoara la aceasta ora pe autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti in conditii de CEATA, vizibilitatea fiind intre kilometrii 15 si 68 sub 100 de metri, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto sa adapteze viteza in functie de vizibilitate, sa foloseasca luminile de intalnire impreuna cu cele de ceata si mareasca distanta in mers.

Potrivit sursei citate, traficul se desfasoara cu viteza redusa in zonele Barcanesti, Comarnic, Sinaia,  Busteni si Predeal, unde coloana de masini masoara aproximativ 1-1,5 kilometri.
Citeste si: INFOTRAFIC: TRAFIC INGREUNAT de NINSOARE. PORTURILE din CONSTANTA INCHISE

Pentru evitarea implicarii in accidente rutiere grave, conducatorii auto sunt sfatuiti sa evite sa se angajeze in depasiri.

Citeste si: CIRCULATIE RUTIERA INCHISA pe un drum national, din cauza unui BLOC MASIV DE PIATRA

Totodata, politistii rutieri reamintesc prevederea legala conform careia, atunci cand prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire.

Sursa foto: romaniatv.net