CIRCULATIE RUTIERA in conditii de CEATA, pe autostrazile A1 si A2

Traficul rutier se desfasoara vineri dimineata in conditii de CEATA pe autostrada A2 Bucuresti-Constanta, autostrada A1 Sibiu-Sebes si DN15 (E60) Targu Mures – Ludus, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Conform sursei citate, pentru judetele Cluj, Alba, Sibiu, Mures si Brasov, Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari nowcasting referitoare la CEATA. Fenomenul este semnalat si in judetele Ialomita si Calarasi.

Politistii rutieri le recomandam conducatorilor auto sa reduca viteza, sa mareasca distanta in mers si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire.        

Citeste si: Cum va fi vremea, vineri, in tara si la Bucuresti

In judetul Buzau, intre orele 10.00 si 12.00 si in intervalul 14.00-16.00, va fi intrerupta circulatia pe DN10 Buzau-Brasov, in zona Siriu, la kilometrul 81, in vederea executarii unor lucrari de consolidare a versantului. In functie de lucrari, in intervalele orare amintite poate fi permisa circulatia autovehiculelor in ambele sensuri sau alternativ, dirijat.

Tot pe DN10 Buzau – Brasov, intre kilometrii 81+150 si 94+800 de metri, in zona Siriu, circulatia autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata din cauza degradarii unor grinzi ale viaductului Stanca Teherau. Exista si restrictie de viteza de 10 km/h.

Pot fi folosite rutele ocolitoare DN1B Buzau – Ploiesti, DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele si DN10, km 47+100, DJ 102B Cislau, Gura Bascei – Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte – Cheia – Sacele.  

Citeste si: COD GALBEN de CEATA pentru Bucuresti si 11 judete

In judetul Timis, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, intre kilometrii 3+190 si 27+500 de metri, din cauza unor alunecari de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balint) – autostrada A1 (nodul rutier Balint – intersectie cu DN68A).

In judetul Arges, pe DN67B Pitesti – Dragasani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea in localitatea Poiana Lacului dinspre Pitesti, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitura.

Pe DN73C, din cauza unor alunecari de teren pe tronsonul Burlusi – Piatra, intre kilometrii 56 si 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Sursa foto: bzi.ro