Circulatie rutiera in conditii de IARNA, pe toate strazile din Sectorul 1

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de IARNA pe toate strazile principale si secundare din Sectorul 1, se arata intr-un comunicat remis marti presei de primaria acestei unitati administrative.

Potrivit sursei citate, la aceasta ora zeci de utilaje ale companiei Romprest imprastie solutii anti-inghet si anti-derapante pe cele 1.088 de strazi din Sectorul 1.

Incepand de vineri, aproximativ 70 de utilaje au intervenit zilnic pentru deszapezirea si combaterea poleiului pe toate arterele Sectorului 1 imprastiind peste 1.500 tone de sare si peste 400 tone de clorura de calciu, se mai arata in comunicat. De asemenea, 120 de muncitori pe schimb au actionat in vederea indepartarii manuale a zapezii din zona intrarilor in unitatile sanitare, in unitatile de invatamant, de pe trecerile de pietoni, din statiile RATB, refugii RATB, cai acces institutii publice etc.

Citeste si: PMB: Operatorii de DESZAPEZIRE continua INTERVENTIA pe strazile din Capitala

Conform programului de deszapezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este pregatita sa intervina in perioada sezonului rece 2014-2015 cu aproximativ 90 de utilaje dotate corespunzator: abrollkippere (sararita si plug), autocisterne, basculante, auto-cisterne multifunctionale, incarcatoare frontale, multicar (pentru trotuare largi si strazi secundare), motofreze pentru trotuare, tractoare si unimoguri).

Materialele antiderapante folosite pentru combaterea poleiului si a ghetii respecta prevederile legale in vigoare si indeplinesc cerintele privind protectia mediului inconjurator.

Citeste si: PERSOANELE FARA ADAPOST din Sectorul 6 au fost cazate in CENTRE SOCIALE

La nivelul Sectorului 1 au fost luate in calcul, pentru acest sezon de iarna, 21 puncte fixe unde sunt pozitionate utilaje pregatite sa intervina. 

Sursa foto: Primaria Sectorului 1