CIRCULATIE RUTIERA intrerupta sau ingreunata pe mai multe drumuri din tara din cauza vremii

CIRCULATIA RUTIERA pe mai mult drumuri din tara este intrerupta temporar sau ingreunata din cauza efectelor fenomenelor meteorologice care au avut loc in ultima perioada, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Astfel, la aceasta ora, circulatia rutiera este blocata in zona kilometrului 46 + 800 metri al DN 2N, intre localitatile Jitia de Jos si Vintileasca din judetul Vrancea, din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil. La fata locului se afla autoritatile care intervin conform competentelor ce le revin.

Totodata, pe DN 73C din judetul Arges, intre kilometrii 56 si 62, au avut loc alunecari de teren care au afectat platforma drumului. Circulatia rutiera este inchisa temporar, iar traficul este deviat pe DJ 678A Ciofrangeni – Poienari, pana la intersectia cu DN 7, in zona Dedulesti. Tot pe DN 73C a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe tronsonul Curtea de Arges – Burlusi (de la kilometrul 56, pana la intersectia cu DJ 678A).

Si pe DN 10 din judetul Covasna, in zona kilometrului 95, a avut loc o cadere a terasamentului prin tasarea unui zid de sprijin. In prezent, pe acest tronson, se circula pe un singur fir, alternativ, in ambele directii de deplasare, cu mentiunea ca autovehiculele cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone nu pot tranzita zona respective.

CIteste si: ACCIDENT RUTIER pe Autostrada Soarelui: Noua MASINI s-au CIOCNIT din cauza ghetii de pe asfalt

Pe DN 2N din judetul Vrancea, intre localitatile Jitia de Jos si Vintileasca, la kilometrul 46 + 800 metri, inundatiile au favorizat producerea unei alunecari de teren care a determinat ruperea carosabilului si distrugerea platformei drumului. In prezent, pe tronsonul afectat de inundatii, este permisa circulatia pe un singur fir, alternativ, in ambele directii de deplasare, numai a autovehiculelor cu o masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone;

De asemenea, pe DN 67, pe sensul de deplasare Horezu – Ramnicu Valcea, in localitatea Barbatesti din judetul Valcea, in zona kilometrului 160, traficul este ingreunat din cauza unor alunecari de teren care au afectat imbracamintea asfaltic-bituminoasa a carosabilului, in sensul fisuarii acesteia. Suprafata de carosabil afectata are lungimea de aproximativ 10-15 metri. Locul producerii evenimentului este semnalizat in mod corespunzator, iar circulatia auto se desfasoara pe o banda, alternativ, in ambele sensuri de deplasare.

In judetul Hunedoara, pe DN 7A, traficul rutier este este intrerupt la iesirea din localitatea Jiet catre Petrosani (intre kilometrii 103 + 600 metri si 105 + 120 metri), din cauza unei alunecari de teren care a afectat corpul drumului. Autovehiculele sunt deviate prin orasul Petrila (pe DJ 709F si DJ 709H).

In afara situatiilor anterior prezentate, circulatia autovehiculelor mai este restrictionata temporar pe unele cai rutiere care au clasificare nationala, din cauza executarii unor lucrari de reparatie ori de modernizare a acestora. De exemplu, astazi, intre orele 9.00 si 13.00, in judetul Constanta, circulatia rutiera va fi intrerupta pe DN 39, in zona podului de la Agigea, din cauza executarii unor lucrari de intretinere a podului. Ca atare, traficul va fi deviat pe rute ocolitoare.

Citeste si: CNADNR: Drumuri inchise in Vrancea si Valcea din cauza unor alunecari de teren

Astfel, pentru relatia Bucuresti – Port Constanta Sud – Agigea – Negru Voda – Mangalia si retur, traseul de ocolire este nodul rutier Medgidia al autostrazii A2 – DJ 381 (pana la Ciocarlia de Sus) – DN 3 (pana la Cobadin) – DJ 391 (pana la Topraisar) – DN 38 (pana la Agigea) si DN 39 (Agigea – Mangalia).

Pentru relatia Harsova – Tulcea – Port Constanta Sud – Agigea – Negru Voda – Mangalia si retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrazii A4 – A2 (de la intersectia intre A4 si A2) – DJ 381 (pana la Ciocarlia de Sus) – DN 3 (pana la Cobadin) – DJ 391 (pana la Topraisar) – DN 38 (pana la Agigea) si DN 39 (Agigea – Mangalia).

Sursa foto: radio-resita.ro