Citate celebre – Bill Gates

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, a dezvaluit care este cel mai mare regret

Bill Gates este una din personalitatile care au influentat cel mai mult omenirea la finalul secolului trecut si inceputul anilor 2000.

Este unul din fondatorii companiei Microsoft Corporation, fiind de asemenea, mai multi ani la rand, cel mai bogat om din lume.

“Cand eram tanar, credeam ca banii si puterea ma vor face fericit. Aveam dreptate.”

“Cei mai nemultumiti dintre clientii tai reprezinta cea mai valoroasa sursa pentru invatare (evolutie)”

“Vorbind exclusiv din punctul de vedere al alocarii resurselor de timp, religia nu este foarte eficienta. As putea face mult mai multe lucruri intr-o dimineata de duminica.”

“Succesul este un profesor slab. Ii pacaleste pe oameni isteti, facandu-i sa creada ca sunt infailibili.”

“In fiecare dimineata, daca n-ai chef sa te dai jos din pat, adu-ti aminte ca nu esti inca printre cei bogati care-si permit sa doarma cat vor si-o sa vezi ce chef de muncă te apuca imediat.”

“Cel mai bun angajat este un barbat de 35 de ani care are 40 de ani de experienta in domeniu.”

“Inainte să faci ceva perfect, fa ceva perfectibil.”
Asadar, intr-o oarecare masura, motivul pentru care astazi Statele Unite detin suprematia se datoreaza faptului ca in urma cu 20 de ani (noi, cetatenii – n.r.) am avut o atitudine relativ umila. Adica, pe atunci priveam spre Japonia si ne spuneam ‘Wow, este oare modelul lor superior, am putea imbunatati macar intr-o privinta modelul nostru?’ Si toate lucrurile minunate pe care le realizam azi, beneficiaza de pe urma respectivei abordari din trecut. Daca nu vom continua sa fim chiar si intr-o mica masură modesti, sa privim spre realizarile celorlalte tari si sa invatam de la acestea, atunci relativa dominatie a noastra se va scurta mai repede decat ne dorim.”

“Ei bine, reamintiti-va, eu nu dispun de dolari. Eu sunt posesorul actiunilor Microsoft. Deci, doar prin multiplicarea a ceea ce posed cu un numar ajungeti la acele cifre impresionante.”

“Intodeauna supraestimam schimbarile ce vor avea loc in urmatorii doi ani, dar le subestimam pe cele ce se vor intampla in umatorii 10. “

“Daca as fi fost un tip a carui unica dorinta era sa castige, as fi schimbat de mult domeniul de activitate. Daca as fi avut vreo idee despre unde voi ajunge in cele din urma, nu credeti ca as fi ajuns acolo cu ani in urma?”

“De fiecare data cand ies la iveala tehnologii noi, parintii au temeri indreptatite despre modul cum acestea vor fi utilizate de catre copii. Iar Internetul trebuie sa se fi situat undeva in fruntea listei.”

“La fel ca aproape oricine foloseste emailul si eu primesc o tona de spam in fiecare zi. Cele mai multe sunt mesaje despre cum sa scap de datorii sau cum sa ma imbogatesc peste noapte. Ar putea fi chiar distractiv, daca n-ar fi atat de iritant.”

“In urmă cu 30 de ani, cand impreuna cu Paul Allen am pus bazele Microsoft, aveam vise mari legate de software. Ne imaginam ce impact ar putea avea. Vorbeam despre viitorul in care in fiecare birou, in fiecare casa va exista un computer. Este fantastic sa-ti vezi cele mai multe vise implinite si ca ele au patruns in viata atator oameni. Niciodata nu mi-am imaginat insa ce companie incredibila si puternica s-ar putea naste din ideile noastre originale.”

“Traim vremuri fenomenale. Daca ne putem permite ca in primele decenii ale secolului 21 sa gasim cai prin care sa rezolvăm nevoile saracilor astfel incat acest demers sa genereze profit si recunoastere pentru business, vom descoperi o metoda durabila de a reduce saracia in lume. O astfel de sarcina nu are termen de finalizare. Nu poate fi niciodata finalizata. Dar un efort sustinut de a incerca punerea in practica a unei astfel de viziuni va ajuta la schimbarea lumii. Iar eu sunt mandru să iau parte la aceasta incercare.”

Sursa foto: idownloadblog.com