Citate Celebre – Honore de Balzac

Honoré de Balzac (n. 20 mai 1799, Tours, Franta – d. 18 august 1850, Paris, Franta) a fost un romancier, critic literar, eseist, jurnalist si scriitor francez. Balzac este considerat unul dintre cei mai mari scriitori francezi in domeniul romanului realist, romanului psihologic si a romanului fantastic.

O vocatie ratata isi pune pecetea pe toata viata.

A uita este marele secret al firilor tari si creatoare, a uita asemenea naturii care nu-si cunoaste trecutul, care reincepe neincetat tainele zamislirilor ei neobosite.

Un minut de indoiala face cat o vesnicie de suferinta.

Tacerea intra cu noua parti din zece in intelepciune

Pasiunea este presentimentul iubirii si al infinitului ei, dupa care aspira orice suflet sensibil. Pasiunea e o speranta ce poate fi inselata.

Obisnuinta – adica ceva mai stupid ca lenea – ne face sa ramanem nemiscati in mlastina si sa ne impotmolim tot mai mult.

Morala are regulile ei, din care oamenii decazuti incearca sa faca sa tasneasca asupra celor mai nobile persoane noroiul in care se ineaca ei.

In tinerete iubim cu toata puterea noastra, care scade din ce in ce; de la o varsta, omul iubeste cu toata slabiciunea, care creste din ce in ce