CIURCHEA (CNAS) : Speram ca, din august, toate serviciile medicale sa fie acordate in baza cardului

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, adeclarat joi ca spera ca, in doua luni, toate problemele legate de cardul de sanatate sa fie rezolvate, iar din august serviciile medicale sa poata fi acordate doar in baza acestuia.

“Nu as vrea sa vorbim despre un termen anume de la care sa utilizam doar cardul, desi, la mai putin de o luna de la lansarea proiectului, 70 la suta dintre serviciile medicale sunt acordate in baza cardurlui de sanatate. Sper ca din august sa poata deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale”, a spus Vasile Ciurchea, precizand ca daca nu vor exista probleme, folosirea exclusiva a cardului de sanatate ar putea deveni obligatorie chiar inainte de acest termen.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Ministrul Sanatatii i-a prezentat presedintelui o INFORMARE privind implementarea CARDULUI DE SANATATE

Presedintele CNAS a mai spus ca medicii de familie au acordat pana in 27 mai 6.593.000 de servicii, dintre care 2.363.000 cu card si 4.230.000 fara card. Totodata, ei au eliberat 575.000 bilete de trimitere cu card si 955.000 fara card. Tot medicii de familie au prescris 1.521.000 de retete cu card si 1.441.000 fara card. in schimb, in Bucuresti, 35 de medici nu au acordat niciun serviciu medical cu card.

“Am avut mai multe situatii de care as vrea sa amintesc si anume aceea ca, intr-o zi, 251 de medici au solicitat carduri pentru pacientii lor. La polul opus, in Capitala, 35 de medici nu au acordat in 27 de zile niciun serviciu medical cu card. Este firesc sa ma intreb daca la acesti medici nu a venit niciun pacient cu card. Dar, asta este”, a mai spus Ciurchea.

CITESTE SI: CIURCHEA: In momentul de fata, sunt PROBLEME MINORE cu functionarea sistemului CARDULUI de SANATATE

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au anuntat, joi, intr-un comunicat ca, in acest moment, cardul nu poate sa fie unicul instrument de validare si decontare a serviciilor acordate.

Potrivit datelor CNAS, peste 10 milioane de servicii medicale au fost acordate in luna mai, intre care 6,4 milioane folosind cardul de sanatate.

Sursa foto www.dcnews.ro