CJ Covasna a decis ca referendumul pe tema regionalizarii sa fie organizat in 8 decembrie

Consiliul Judetean Covasna a aprobat, joi, organizarea in 8 decembrie a referendumului in Covasna pentru consultarea cetatenilor din judet in legatura cu oportunitatea infiintarii unei regiuni de dezvoltare formata din judetele Harghita, Covasna si Mures, cu centrul regiunii in Targu Mures, transmite Mediafax.

Hotararea a primit vot favorabil din partea celor 26 de consilieri ai UDMR, PCM si PPMT, in schimb consilierii PSD si PNL au votat impotriva. Cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea referendumului se vor suporta din bugetul Consiliului Judetean Covasna.

Conform hotararii, la referendum cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin “da” sau “nu” la urmatoarea intrebare: “Sunteti de acord ca judetele Harghita, Covasna si Mures sa se constituie intr-o singura regiune de dezvoltare, cu centrul regiunii in municipiul Targu Mures?”.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus, in 25 septembrie, la Cluj, organizarea referendumurilor locale in sase judete din tara, in 8 decembrie, pentru consultarea populatiei cu privire la regionalizare.

Potrivit lui Kelemen, referendumurile locale pentru consultarea populatiei cu privire la regionalizare vor avea loc in judetele Harghita, Covasna, Mures, Bihor, Salaj si Satu Mare.

In ceea ce priveste cealalta regiune, care sa cuprinda judetele Bihor, Salaj si Satu Mare, liderul UDMR a afirmat ca propunerea este ca Oradea sa fie centrul acesteia.

Foto: Gandul