CL PLOIESTI, acord de principiul ca municipiul sa se constituie parte civila in dosarul Badescu

Consiliul Local Ploiesti a adoptat o hotarare prin care isi da acordul de principiu pentru ca municipiul sa se constituie parte civila in dosarul in care fostul primar Iulian Badescu este cercetat de DNA pentru infractiuni legate de finantarea echipei de fotbal Petrolul de la bugetul local.

Consilierii locali au aprobat, vineri, o hotarare prin care Consiliul Local Ploiesti isi da acordul de principiu pentru ca municipiul sa se constituie parte civila in dosarul instrumentat de DNA in care fostul primar Iulian Badescu este urmarit penal, in stare de arest preventiv, pentru abuz in serviciu si luare de mita, informeaza Mediafax.

CITESTE SI: Primarul din PLOIESTI, IULIAN BADESCU, a DEMISIONAT si din toate FUNCTIILE pe care le avea in PSD

Hotararea luata, vineri, in sedinta ordinara a Consiliului Local Ploiesti a fost adoptata “in eventualitatea in care se va constata existenta vreunui prejudiciu”, se arata in document.

Aceasta hotarare a fost supusa votului alesilor locali dupa ce DNA Ploiesti, care instrumenteaza dosarul lui Iulian Badescu, a instiintat autoritatile locale despre existenta acestui dosar penal in care procurorii au stabilit un prejudiciu de opt milioane de lei adus bugetului municipiului Ploiesti.

Prin adresa nr. 6495/25 martie 2015, Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti ne aduce la cunostinta faptul ca la nivelul unitatii se efectueaza urmarire penala, printre altele, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (…) comisa in perioada 2012-2013, prin incheierea cu incalcarea dispozitiilor legale a contractului de cooperare nr. 1456/21 ianuarie 2013 intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara «Lupii Galbeni 2012» Ploiesti si adoptarea Regulamentului din 28 iunie 2013 privind punerea in aplicare a acestuia, ceea ce a avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma totala de 8.000.000 lei, platita nelegal catre Asociatie. Fata de aceste aspecte, s-a solicitat ca municipiul Ploiesti sa comunice daca se va constitui ca parte civila in dosarul nr. 7/P/2014″, se arata in expunerea de motive anexata hotararii adoptate de Consiliul Local Ploiesti.

CITESTE SI: Iulian Badescu, arestat pentru luare de mita si abuz in serviciu, contesta masura preventiva

In 3 martie, primarul Iulian Badescu a fost retinut de procurorii DNA, in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local. Ulterior, el a fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova. In 10 martie, Badescu si-a dat demisia din functia de primar al Ploiestiului si din functiile detinute in PSD, renuntand si la calitatea de membru al acestei formatiuni politice. Iulian Badescu era presedintele organizatiei municipale a PSD Ploiesti.