Cladirea Guvernului va fi luminata in mov pentru a marca “Purple Day”, Ziua Mondiala a Epilepsiei

Palatul Victoria va fi iluminat in mov, miercuri seara, pentru a marca Ziua Mondiala a Epilepsiei. Intr-un comunicat de presa transmis la redactie, Executivul informeaza ca sediul Guvernului va fi luminat in mov incepand cu ora 18.30.

“Guvernul Romaniei se alatura si in acest an demersului Asociatiei pentru Dravet si alte Epilepsii Rare, pentru a marca “Purple Day”, Ziua Mondiala a Epilepsiei. in acest sens, in aceasta seara, incepand cu ora 18.30, Palatul Victoria va fi iluminat in mov, culoare desemnata la nivel international simbolul acestei zile”, se arata in comunicat.

Guvernul roman se alatura astfel si in acest an demersului Asociatiei pentru Dravet si alte Epilepsii Rare.

In cadrul evenimentelor dedicate combaterii acestei maladii, tot miercuri, incepand cu ora 18.00, Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare organizeaza flashmob-ul “Purple Salsa”, pentru al doilea an consecutiv, la Centrul comercial Plaza Romania din Bucuresti.  Ziua internationala a luptei impotriva epilepsiei (Purple Day) este marcata in 26 martie.

Vezi aici ce lege controversata a initiat Guvernul Ponta 3

Fondata in Statele Unite de catre Cassidy Megan in 2008, in prezent este marcata in peste 50 de tari din lume, cu scopul de a creste gradul de informare in privinta bolii, risipind astfel miturile asociate epilepsiei. Culoarea acestei zile este violetul. Purtand un obiect de aceasta culoare sau folosind iluminatul colorat astfel, ne manifestam solidaritatea cu cei care sufera de epilepsie.

Asociatia Pacientilor cu Epilepsie din Romania (ASPERO) organizeaza, in colaborare cu companii farmaceutice, o serie de actiuni de informare despre aceasta boala. Este necesar ca informatiile despre boala, cauze, simptome, precum si despre cum se poate acorda primul ajutor in cazul unei crize convulsive/epileptice sa ajunga la membrii familiei, angajati si angajatori, pentru ca cei afectati sa nu mai fie marginalizati sau discriminati si sa se poata integra in societate.

Foto: Realitatea TV