Cladirile cu bulina rosie ar putea fi daramate

Cladirile cu risc seismic ridicat ar putea fi daramate. Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat joi ca ar prefera sa distruga decat sa le consolideze.

Asta pentru ca e mai costisitor procesul de consolidare decat cel de distrugere a lor. Edilul-sef a mai spus ca nu a reusit sa consolideze mai multe cladiri pentru ca legislatia nu i-a permis sa intre in cladirile proprietate privata. 

”Costa mai mult refacerea lor si deranjul e mai mare. Acolo e mai bine sa fie daramate si inlocuite cu altceva, decat sa le consolidam”, a spus primarul general despre cladirile cu risc seismic din Capitala.

Sorin Oprescu a mai spus ca nu a reusit sa consolideze mai multe cladiri cu risc seismic pentru ca legislatia in vigoare nu i-a permis sa intre in cladirile proprietate privata.

“Au fost ani in care am avut mai multi bani pentru consolidarea cladirilor insa atunci nu am putut intra sa le renovam. Am predat la Guvernul Romaniei si la Parlament o lege modificata care sa imi dea dreptul sa intru in cladirile cu risc seismic 0, sa le consolidez”, a mai spus edilul-sef.

Primaria Capitalei a publicat pe 27 noiembrie lista actualizata a imobilelor incadrate in diferite clase de rism seismic. Potrivit acestei liste, 190 de cladiri din Bucuresti sunt considerate pericol public in caz de cutremur, in timp ce alte 184 au un risc ridicat de prabusire.

sursa foto: bzb.ro