CLANUL AUSTRIANU, “DECAPITAT” de TRIBUNALUL DAMBOVITA

Membrii clanului Austrianu, acuzati de inselaciune, furt si santaj, au fost condamnati de Tribunalul Dambovita, dupa trei ani de judecata in faza de fond, la pedepse cu executare, acestia primind pana la sase ani de inchisoare, decizia nefiind definitiva.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii Tribunalului Dambovita s-au pronuntat vineri in dosarul in care membrii clanului Austrianu au fost trimisi in judecata in aprilie 2012, ei fiind acuzati de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat care se ocupa cu inselaciuni cu masini de lux, furt si santaj.

Astfel, liderul grupului infractional, Sandu Zamfir, zis Austrianu, a fost condamnat in acest dosar la doi ani si opt luni de inchisoare, respectiv sase ani de inchisoare, el avand insa condamnari definitive si in alte dosare.

CITESTE SI: DIICOT: RETINERI in Capitala intr-un dosar de TRAFIC si detinere de DROGURI de MARE RISC 

In acest context, instanta constatat ca infractiunile pentru care Austrianu este condamnat in acest dosar sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat in alte cauze, a descontopit pedepsele, le-a repus in individualitatea lor si, in urma contopirii, a dispus ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, de sase ani de inchisoare, deducand din aceasta timpul retinerii, perioada arestului preventiv si perioada executata pana in acest moment.

In acelasi dosar au mai fost condamnati trei fii ai lui Sandu Zamfir, fiecare dintre acestia avand si alte condamnari anterioare. Astfel, Sandu Cosmin, aflat in prezent in detentie, unde executa o pedeapsa definitiva intr-o alta cauza, a fost condamnat pentru faptele de care este acuzat in acest dosar la doi ani de inchisoare si la cinci ani si sase luni de detentie.

Judecatorii au constatat, la fel ca in cazul tatalui sau, ca infractiunile pentru care este condamnat in aceasta cauza sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat in alt dosar, iar prin contopirea pedepselor au stabilit ca inculpatul va executa cinci ani si sase luni de inchisoare. Un alt fiu al lui Austrianu, Sandu Florin, va executa o pedeapsa privativa de libertate de cinci ani, in timp ce al treilea fiu al liderului grupului infractional, Curca Lorentz, va sta in inchisoare pe o perioada de patru ani.

Sotia lui Austrianu, Sandu Irina, care mai are o condamnare, va executa o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare, la fel ca inculpatul Busa Ion Paul, iar Paun Lorena va executa trei ani si opt luni de inchisoare. De asemenea, magistratii ii obliga pe cei sapte inculpati sa plateasca diverse sume de bani catre partile civile din dosar, fiind vorba in total despre aproape 40.000 de euro si 186.000 lei, reprezentand plati neachitate pentru autoturisme de lux, dar si sa restituie uneia dintre partile vatamate un astfel de autoturism.

Decizia magistratilor poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare. Cei sapte inculpati din acest dosar sunt acuzati ca induceau in eroare partile vatamate, in sensul ca incheiau promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare avand ca obiect achizitionarea unor autoturisme de lux, convingand partile vatamate ca pana la data la care urmau a se perfecta contractele de vanzare-cumparare vor achita diferenta de pret.

CITESTE SI: AUDIERI la DIICOT: 29 de persoane, URMARITE PENAL, printre care REMUS TRUICA, ROSCA STANESCU si ADRIAN SARBU. REACTIA BRD. UPDATE 

Ulterior, inculpatii, folosind documente falsificate, determinau alte persoane sa accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urma, iar apoi, prin intermediul acelorasi persoane, instrainau autoturismele altor persoane, creand astfel prejudicii primilor vanzatori.

Probatoriul administrat in cauza a relevat ca inculpatul Busa Ion Paul a adresat amenintari cu moartea uneia dintre partile vatamate si membrilor familiei acestuia, atat prin intermediul mesajelor SMS, cat si in mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta sa dea diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir.

Sursa foto: realitatea.net