CLASA PREGATITOARE 2014. Proiect MEN privind inscrierea copiilor in clasa pregatitoare

CLASA PREGATITOARE 2014. Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a elaborat un proiect de metodologie prinvind inscrierea copiilor in invatamantul primar, potrivit caruia parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2014, inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare.

CLASA PREGATITOARE 2014. Potrivit documentului, prin exceptie pentru anul scolar 2014-2015, parintii ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august, inclusiv, pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I.  De asemenea, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie — 31 decembrie, inclusiv, pot pot fi inscrisi in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

“Inscrierea copiilor mentionati la alin. (1) in clasa pregatitoare se face la solicitarea scrisa a parintilor, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora, facuta de specialisti, atesta pregatirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare”, se arata in proiectul MEN.

Afla aici noutati despre Bacalaureat si Evaluarea Nationala

CLASA PREGATITOARE 2014. Totodata, parintii copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie — 31 decembrie, inclusiv, care nu opteaza pentru inscrierea copiilor lor in clasa pregatitoare in anul scolar 2014-2015 sau ai celor pentru care evaluarea arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare isi vor inscrie copiii la gradinita, in grupa mare.

Criteriile generale de departajare care se aplica sunt urmatoarele: existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului, existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti, existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte, existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva.

CLASA PREGATITOARE 2014. Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de invatamant si se aplica dupa aplicarea criteriilor generale. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de invatamant va indica documentele doveditoare pe care parintele trebuie sa le depuna in momentul completarii/validarii cererii-tip de inscriere.

Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august, inclusiv, care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I vor fi inmatriculati in clasele I deja existente, pe locurile disponibile, mai prevede proiectul MEN.

Foto: Pro TV