CLASA PREGATITOARE: 98,99 la suta dintre CERERILE DE INSCRIERE depuse in prima etapa au fost ADMISE

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a centralizat datele finale inregistrate in prima etapa rezervata inscrierii copiilor in CLASA PREGATITOARE, care a avut loc intre 23 februarie si 13 martie, se arata intr-un comunicat al institutiei remis luni presei.

Potrivit sursei citate, 98,99 la suta dintre CERERILE DE INSCRIERE in CLASA PREGATITOARE au fost ADMISE.

Mai exact, din totalul celor 170.996 cereri depuse, au fost ADMISE 169.275. Dintre acestea, 144.507 sunt cereri pentru unitatea de circumscriptie, iar 24.768 pentru alta unitate de invatamant decat cea arondata.

Citeste si: CLASA PREGATITOARE: Peste 170.000 de CERERI au fost inregistrate in PRIMA ETAPA de INSCRIERI

In ceea ce priveste solicitarile din aceasta categorie, 23.829 au fost ADMISE, iar 939 au fost redirectionate spre scoala de circumscriptie, in conditiile in care nu existau locuri suficiente la scoala dorita, dar exista bifata optiunea revenirii la scoala de circumscriptie. 1.721 de cereri nu au putut fi ADMISE din cauza lipsei de locuri la scolile dorite, altele decat cele de circumscriptie, iar parintii sau tutorii legali nu au bifat optiunea de revenire la scoala arondata initial.

Citeste si: REZULTATE INSCRIERILOR IN INVATAMANTUL PRIMAR, afisate vineri si sambata

Acest tip de cereri vor putea fi solutionate in a doua etapa de inscriere, care se va desfasura in perioada 24 martie – 3 aprilie. Vineri, pe 10 aprilie vor fi afisate rezultatele finale. Intre 13 si 17 aprilie, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa incheierea celei de-a doua etape.

Sursa foto: gornistul.ro