Clasa pregatitoare: A doua etapa de inscriere are loc intre 25 martie si 4 aprilie. Afla aici tot ce trebuie sa stii

CLASA PREGATITOARE 2016, INSCRIERE CLASA PREGATITOARE, EVALUARE ELEVI CLASA PREGATITOARE, CALENDAR INSCRIERE CLASA PREGATITOARE,

CLASA PREGATITOARE: Cea de-a doua etapa de inscriere in invatamantul primar va avea loc intre 25 martie si 4 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

CLASA PREGATITOARE. Miercuri, 25 martie, au inceput inscrierile pentru cea de-a doua etapa, urmand ca noile cereri sa fie depuse la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate in aceasta etapa de parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa intre 25 martie si 4 aprilie.

CLASA PREGATITOARE. In data de 11 aprilie va avea loc afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale cu copii inscrisi in clasa pregatitoare, mai spune sursa citata.

Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratele scolare a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant se va face in intervalul 14 – 18 aprilie.

Citeste si: CERERILE DE INSCRIERE IN CLASA PREGATITOARE DIN PRIMA ETAPA, ADMISE APROAPE INTEGRAL

CLASA PREGATITOARE. Astfel, 99,24% dintre cererile de inscriere in clasa pregatitoare, depuse in prima etapa, au fost admise, a precizat, vineri, Ministerul Educatiei Nationale.

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362, dintre acestea 145.581 reprezinta cereri admise pentru unitatea de circumscriptie.

CLASA PREGATITOARE. Totusi, exista si 27.101 de cereri pentru alta unitate decat cea de circumscriptie. In acest caz, situatia se prezinta astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la scoala de circumscriptie, dupa ce nu au avut loc la scoala dorita, iar 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece parintii/tutorii legali nu au bifat optiunea de revenire la scoala de circumscriptie, insa, precizeaza MEN, toate vor putea fi solutionate in cea de-a doua etapa de inscriere.

Sursa foto: cugetliber.ro