CLASA PREGATITOARE: Afacerea vizelor de flotant este in floare. Cu cat se vinde un astfel de document

Inscrierea in clasa pregatitoare a inceput de luni, 24 februarie. Cu aceasta ocazie, afacerea vizelor de flotant a luat amploare pe internet, in conditiile in care la inscriere este luat in calcul domiciliul, care trebuie sa se afle in circumscriptia unitatii de invatamant.

Potrivit metodologiei de inscriere în invatamantul primar, copiii care stau in apropierea scolii au prioritate, insa foarte multi parinti sunt dispusi sa plateasca pentru a-si schimba domicilul in acte, tocmai pentru a-si inscrie copilul la scoala preferata. Un astfel de document costa cel putin 50 de euro in toate orasele din tara, iar parintii platesc, fara sa clipeasca, potrivit stirileprotv.ro

La Timisoara afacerea vizelor de flotant este in floare, zeci de anunturi impanzind orasul in zona scolilor bune. In plus, serviciul de evidenta a populatiei este asaltat de cereri. 

Citeste si: LEGEA EDUCATIEI MODIFICATA, DIN NOU, CU O ORDONANTA DE URGENTA

“Pana luni, am avut 618 solicitari vis a vis de luna ianuarie 410. Intr-adevar, saptamana trecuta au fost mai multe solicitari vis a vis de perioada anterioara. Aproximativ 200 intr-o singura saptamana.”, a declarat seful Serviciu Evidenta Persoanelor Timisoara, Carmen Gavadescu, potrivit sursei citate.

Internetul este si el plin de anunturi cu proprietari care se ofera sa ia in spatiu alte persoane. In Bucuresti, preturile pentru o viza de flotant in zona scolilor bune, cum ar fi Cotroceni sau Alba Iulia, variaza intre 80 si 150 de euro, potrivit gandul.info.

Conform Ministerul Educatiei Nationale in prima zi de inscriere in clasa pregatitoare s-au inregistrat peste 22.300 de cereri, cele mai multe in Bucuresti, Iasi, Constanta, Suceava si Timis.

Parintii isi pot inscrie copiii in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015 pana in 14 martie. 

Sursa foto: tirgumureseanul.ro