CLASA PREGATITOARE: Ministerul Educatiei a anuntat CAND ar putea avea loc INSCRIERILE pentru INVATAMANTUL PRIMAR

INSCRIEREA copiilor in CLASA PREGATITOARE sau direct in clasa I pentru anul scolar 2015-2016 va avea loc in perioada februarie-aprilie, potrivit unui proiect de calendar elaborat de Ministerul Educatiei.

In proiect se precizeaza ca la 9 februarie vor fi afisate circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de CLASE PREGATITOARE alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.

Tot atunci vor fi afisate programul de completare a cererilor tip de inscriere si informatiile care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica CLASEI PREGATITOARE din cadrul fiecarei unitati, cum ar fi: posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, posibilitatea organizarii programului “Scoala dupa scoala” si fotografii ale spatiului in care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare.

Citeste si: Incepe noul an scolar 2014-2015. Elevii de clasa I vor invata dupa fise, elevii de clasa a II-a dupa manualele vechi

Tot in 9 februarie va fi afisat programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitate de parinti si vor fi anuntate criteriile specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al parintilor – avizate, din punct de vedere al legalitatii, de catre consilierul juridic si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

Intre 9 si 20 februarie, vor fi organizate in scoli intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2015-2016, in INVATAMANTUL PRIMAR.

In perioada 11-20 februarie, in fiecare unitate de invatamant unde se desfasoara activitate specifica Clasei Pregatitoare va fi organizata “Ziua a portilor deschise”, in care parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor CLASELOR PREGATITOARE si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant.

Intre 16 februarie si 6 martie, vor fi completate de parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere.

Citeste si: Invatamant obligatoriu de la 3 ani. Masura ar putea fi aplicata din 2018

Pe 13-14 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa, iar pe 16 martie va fi prezentata procedura de repartizare a acestora din urma pe locurile disponibile. Pana pe 3 aprilie trebuie afisate la fiecare scoala listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare, iar pana pe 10 aprilie trebuie solutionate de catre inspectoratul scolar cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Copiii de sapte ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015 pot fi inscrisi direct in clasa I.

In perioada 16 februarie – 6 martie 2015, vor fi depuse solicitarile de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, iar intre 17 si 27 martie depun solicitarile de inscriere parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat cea de circumscriptie.

Pe 3 aprilie vor fi afisate la fiecare scoala listele finale ale copiilor inscrisi in clasa I.

Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro