Clasa pregatitoare: Vezi aici cand incep inscrierile la scoala

Cererile de inscriere pentru clasa pregatitoare pot fi completate si depuse online sau la scoala aleasa in perioada 24 februarie – 14 martie, se arata in calendarul aprobat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Clasa pregatitoare: Pana pe 28 februarie, in fiecare unitate de invatamant va avea loc “Ziua portilor deschise”, iar pana pe 13 martie, va fi comunicat rezultatul evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului, informeaza romaniatv.net.

In data de 17 martie va avea loc procesarea de catre Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.

Intre 18 si 20 martie se va face admiterea sau respingerea cererilor la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare.

Totodata, in 21 martie va avea loc procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea la scoala de circumscriptie.

In zilele de 21 si 22 martie parintii vor afla numarul de locuri ramase libere.

Clasa pregatitoare: Potrivit MEN, intre 25 martie si 4 aprilie se vor depune cererile-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru a doua etapa de parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

Pe 11 aprilie va avea loc afisarea, la fiecare unitate de invatamant, a listelor finale cu copii inscrisi in clasa pregatitoare.

Intre 14 si 18 aprilie, inspectoratele scolare vor centraliza si solutiona toate cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Clasa pregatitoare: Calendarul inscrierii in clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul 2013-2014 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I prevede ca intre 24 februarie si 14 martie se vor depune solicitarile de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, la sediul unitatii de invatamant respective.

Citeste si: LOTO: TRAGERE SPECIALA JOKER DE DRAGOBETE

Intre 25 martie si 4 aprilie se vor depune solicitarile de inscriere de catre parintii care vor inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie, la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea, se mai arata in sursa citata.

In data de 11 aprilie se va face afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa I.

Prin exceptie pentru anul scolar 2014-2015, parintii ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august, inclusiv, pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.
 
Totodata, parintii copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, care nu opteaza pentru inscrierea copiilor lor in clasa pregatitoare in anul scolar 2014-2015 sau ai celor pentru care evaluarea arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare isi vor inscrie copiii la gradinita, in grupa mare.

Sursa foto: tirgumureseanul.ro