CLINICA VETERINARA unde pot fi STERILIZATI GRATUIT cainii cu stapan si cei abandonati, in Sectorul 3

O CLINICA VETERINARA care va oferi oferi cetatenilor din Sectorul 3 servicii GRATUITE de STERILIZARE a animalelor de companie sau a celor de pe strada a fost inaugurata vineri, in prezenta primarului ROBERT NEGOITA.

CLINICA VETERINARA este situata pe str. Energeticienilor nr. 100 si va fi deschisa non-stop. Reprezentantii clinicii vor lucra sub indrumarea medicului Rudolf Hofmann. Serviciile vor fi oferite in baza unor programari.

“Noi colaboram cu domnul doctor Rudolf Hofmann de multa vreme. Impreuna am deschis un adapost pentru caini inca din 2013. Astazi, inauguram o clinica veterinara unde sunt tratati cainii abandonati, cei pe care ii gasim pe strada, prin diferite tratamente si operatii. Incercam sa sprijinim cum putem aceasta initiativa si il felicit pe domnul doctor pentru tot ceea ce face. Un lucru important la aceasta clinica este ca ofera tratament de sterilizare gratuita atat pentru cainii cu stapan, cat si pentru cei abandonati. Este un demers foarte bun pe care il sustin cu tot ce pot si cred ca este un exemplu pe care ar trebui sa il urmeze si altii”, a declarat primarul Sectorului 3, ROBERT NEGOITA.

Citeste si: Peste 50.000 de MAIDANEZI au fost PRINSI in Bucuresti din septembrie 2013

“Initial, cu ajutorul domnului primar, am facut un adapost in Sectorul 3. Lucrand un an cu cainii de pe strada ne-am dat seama ca foarte multi sunt in suferinta. Suntem iubitori de animale si ne-am gandit sa infiintam un serviciu de urgenta pentru animale. Poate cu timpul oamenii care vor vedea caini in suferinta se vor obisnui sa ne sune. Mai departe noi mergem cu o ambulanta, ridicam cainele respectiv si il aducem in clinica. Sustinerea financiara o avem de la parteneri din strainatate, insa dorim ca pe viitor sa avem un sprijin si in romani”, a spus directorul clinicii veterinare, medicul Rudolf Hofmann.

La eveniment au participat si reprezentanti din partea unor organizatii internationale de protectie a animalelor precum Kristin Sundby – International Dog Rescue Norvegia, Sigrid Kapetsh, Lori Kalef si Meredith Ayanp – R.S.P.C.A. (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) International USA, Julia Wasbeder  – Organizatia Europeana pentru Protectia Animalelor si a Mediului E.T.N. Germania, Claudia Buttenhoff  Duffy – jurnalist din Germania, realizator de filme documentare, dar si Bettina Jung – Partidul Popular pentru Bunastarea Animalelor, membra a organizatiei “Mape of Hope”.

Citeste si: O FEMEIE care a fost atacata de CAINI in Pantelimon, salvata de politisti cu FOCURI DE ARMA

Primaria Sectorului 3 a amenajat, in 2013, un adapost pentru cainii comunitari in colaborare cu Asociatia Dog Rescue, ai carei reprezentanti au inaugurat vineri clinica Turbo Pet.

Asociatia Dog Rescue Romania este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2013 de Rudolf Hofmann. Pe parcursul unui an si jumatate de activitate, Dog Rescue Romania a adapostit peste 920 de animale, a adoptat peste 750 de animale si a oferit tratamente de sterilizare unui numar de peste 1300 de animale. De asemenea, asociatia a organizat prima editie a festivalului Animal Fest, la care au participat peste 4.000 de vizitatori.

Sursa foto: b365.ro